16-årig surfer omkommet under orkanen Irma

Vilde bølger under orkanen Irma kostede tidligere på ugen en 16-årig surfer fra Barbados livet.
En surfer døde tidligere på ugen på grund af vilde bølger under orkanen Irma. Det er ikke surferen på billedet.
En surfer døde tidligere på ugen på grund af vilde bølger under orkanen Irma. Det er ikke surferen på billedet. Foto: Jonathan Nackstrand/arkiv/AFP

Den blot 16-årige professionelle surfer Zander Venezia fra Barbados døde tirsdag efter at have surfet, mens orkanen Irma rasede.

Det gik galt for Zander Venezia tæt på en strand på østkysten af øen Barbados. Han pådrog sig en nakkeskade, som blev dødelig, skriver surfer.com.

Zander Venezia faldt af surfbrættet og ramte et koralrev under vandet, mens han og andre surfere udnyttede de høje bølger, orkanen førte med sig.

- Zander rørte ikke på sig. De andre surfere prøvede at få ham hurtigt ind på stranden, men det var vanskeligt, siger surferen Alan Burke til Surfline.

Efter uheldet forsøgte man at genoplive teenageren med hjertemassage på stranden, men uden held. Han blev senere erklæret død på et nærliggende hospital.

Zander Venezia vandt et stævne i USA i august. Som 11-årig blev han national U12-mester. Ifølge Barbados-avisen Nation News var han en af øens mest lovende juniorer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.