150 sure ansatte i massesygemelding midt i salg af kriseramt tysk flyselskab
Rejsende stimler sammen ved Air Berlins skranke i Düsseldorfs lufthavn. Selskabet har måttet aflyse fly på grund af piloters massesygemelding. Foto: Roland Weihrauch/AFP
Onsdag har 150 piloter meldt sig syge hos det kriseramte Air Berlin, der aflyser over 30 afgange.

Det kriseramte tyske flyselskab Air Berlin oplever onsdag, at piloter i hobetal melder sig syge.

Omkring 150 piloter er blevet hjemme i sengen. Det betyder, at 32 afgange foreløbig er aflyst.

Det massive antal sygemeldinger begyndte tirsdag, da 200 af Air Berlins piloter pludselig meldte sig for dårlige til at komme på arbejde.

Også nogle af Eurowings' flyvninger er påvirket, fordi lavprisselskabet leaser 33 fly med tilhørende besætning fra Air Berlin.

Air Berlin er i dyb krise for tiden. Selskabet gik i betalingsstandsning i midten af august.

Aflysningerne kommer til at koste Air Berlin adskillige millioner euro, sagde den øverste chef for den kriseramte virksomhed, Thomas Winkelmann, tirsdag.

Samtidig frygter chefen, at sygemeldingerne gør Air Berlin mindre attraktiv for investorer, der skulle pønse på at overtage firmaet.

Tyske medier skriver, at piloterne er utilfredse med, at medarbejdere vil skulle flyttes over i et nyt selskab, hvis Air Berlin som ventet bliver solgt.

Det store tyske fagforbund Verdi har udtrykt solidaritet med de sygemeldte piloter og advaret om, at mere personale kan blive sygemeldt.

Piloternes eget fagforbund opfordrer dog de sygemeldte til at vende tilbage til arbejdet.

Air Berlins ledelse forhandler om at sælge dele af virksomheden fra.

Blandt andet har Lufthansa været på tale som køber. Selskabet skulle stå klar til at overtage fly fra sin kriseramte konkurrent.

Interesserede købere har indtil fredag til at komme med bindende bud.

Air Berlin, der blev stiftet i 1978, har siden 2008 været plaget af røde tal på bundlinjen og har oparbejdet en gæld på 1,2 milliarder kroner. Selskabet tabte sidste år alene 780 millioner euro.

Trods betalingsstandsningen har Air Berlin fortsat driften takket være den tyske regering, der har stillet en kredit på 150 millioner euro til rådighed.

/ritzau/Reuters