15-årig fængslet for at stikke 16-årig dreng i lysken

Politiet efterlyser vidner, der har set knivstikkeri på Amager. 16-årig dreng er under behandling.
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix

En ung dreng er blevet varetægtsfængslet i 24 dage ved et grundlovsforhør søndag. Drengen mistænkes for at stå bag et knivstikkeri, hvor en 16-årig dreng blev stukket i lysken lørdag aften omkring Skånegade på Amager.

Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen.

Efterforskningsleder Robert Jensen oplyste tidligt søndag morgen, at man havde anholdt en person.

- Vi har anholdt en ung mand, som vi mener var del af den gruppe, som stod bag det her knivstikkeri, sagde efterforskningslederen.

Den mistænkte er teenager og kommer fra Amager. Ifølge Ekstra Bladet, som var til stede ved grundlovsforhøret, er den mistænkte en 15-årig dreng.

Ifølge avisen blev drengen anholdt klokken 01.30 natten til søndag. I grundlovsforhøret nægtede han drabsforsøg, men han erkendte at have stukket den 16-årige. Han forklarede, at der var tale om selvforsvar.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og derfor kommer politiet ikke med mange oplysninger. Det er uvist, om drengen kærede rettens beslutning om at varetægtsfængsle ham.

Anmeldelsen om knivstikkeriet indløb kort før klokken 19 lørdag aften. Den gik på, at en 16-årig dreng var blevet stukket i lysken med en kniv.

En gruppe bestående af omkring fem mænd blev ifølge politiet set løbe fra stedet, og politiet er meget interesseret i at høre fra vidner, der har set noget.

Den 16-årige blev overført til Rigshospitalet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.