149 teenagere reddet fra liv som sexarbejdere: FBI i storstilet aktion
Et blot 12-årigt offer er blevet befriet fra kriminelles kløer efter en national indsats i USA.
Politiet i USA har ved en omfattende aktion i sidste uge fået flere end 100 unge sexarbejdere væk fra kriminelle bagmænd. Det yngste offer for sexhandlen er blot 12 år, oplyser FBI. Billedet har ikke direkte relation til den pågældende sag. Genrefoto
Politiet i USA har ved en omfattende aktion i sidste uge fået flere end 100 unge sexarbejdere væk fra kriminelle bagmænd. Det yngste offer for sexhandlen er blot 12 år, oplyser FBI. Billedet har ikke direkte relation til den pågældende sag. Genrefoto Foto: Colorbox/free

I en stor aktion mod kriminelle gruppers udnyttelse af unge mennesker til prostitution og menneskehandel er 149 unge blevet befriet fra et liv som sexarbejdere.

Det skriver USA's forbundspoliti, FBI, i en udtalelse.

En række trafficking-netværk er blevet afsløret på tværs af USA, og flere end 150 alfonser og andre mistænkte skulle være anholdt i storbyer såsom Chicago, Atlanta, Los Angeles, Denver og Seattle.

- Vores mission er at beskytte det amerikanske folk - især vores børn - mod overgreb, siger FBI's direktør, James Comey, i den skriftlige udtalelse.

- Når børn bliver behandlet som varer på snuskede hoteller og langs mørke veje, må vi redde dem fra deres mareridt og straffe de ansvarlige for disse rædsler hårdt. Vi er simpelthen nødt til at fortsætte samarbejdet med vores partnere for at sætte en stopper for sextrafficking i vores land, siger han videre.

Det yngste offer for de kriminelles udnyttelse er blot 12 år, oplyser FBI.

Størstedelen af de unge, der blev tvunget til et liv som sexarbejdere, er piger. Dog er tre drenge og tre transkønnede teenagere også blevet befriet fra de kriminelle bagmænds kløer, skriver BBC.

FBI slog i samarbejde med lokale politienheder til mod hoteller, kasinoer og rastepladser for at finde de mindreårige ofre.

Indsatsen involverede cirka 500 lokale politistationer i hele USA.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.