13-årig og hans mor er dagens helte: Fandt forsvundet dement

Henter afspiller ...
localeyes.dk

To frivillige fandt søndag aften en forsvunden dement.
Se flere videoer på Localeyes.dk

Takket være en handlekraftig 46-årig kvinde og hendes 13-årige søn fik en forsvindingssag søndag en lykkelig udgang.

Den 66-årige Bente Lauge Hansen forlod søndag eftermiddag Guderup Plejecenter på Als. Det fik politiet til at slå alarm og efterlyse hende, da hun er dement og derfor ikke kunne tage vare på sig selv.

Da kvinden og hendes søn hørte om historien, hoppede de på cyklerne og kørte ud for at lede. De fandt Benthe Lauge Hansen liggende hjælpeløs ved en mark kort efter klokken 22 og fik tilkaldt politiet. Det skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Det er blevet mere og mere almindeligt, at frivillige giver en hånd med, når politiet leder efter forsvundne personer. Blandt andet blev netværket Missing People oprettet i 2014. 

Benthe Lauge Hansens familie er naturligvis taknemmelige for den frivillige indsats. Det har hendes datter givet udtryk for på TV Syds Facebook-side.

"Min familie og jeg vil af hjertet gerne takke alle i Guderup for jeres fantastiske indsats. Endnu en gang er der bevis for, at der stadig findes næstekærlighed og vi holder sammen i svære situationer som denne. Tak til mor og søn som fandt vores mor. I vil aldrig blive glemt
Mors dagsgave fik pludselig en helt anden betydning i går," skriver hun.

Se flere videoer på Localeyes.dk