123 ansatte i chok over fyreseddel: Nu er der godt nyt til de fleste
123 ufaglærte blev i 2016 fyret fra virksomheden Oticon i Thisted Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix/arkiv
123 ufaglærte blev i 2016 fyret fra virksomheden Oticon i Thisted. Nu har de fleste fra virksomheden, der fremstiller høreapparater, fået nyt job.

Det kom som et chok for de 123 ufaglærte på Oticon, da de i 2016 fik besked om, at der ikke længere skulle fremstilles høreapparater i Thisted. Produktionen flytter til Polen - og til nytår lukker og slukker de sidste ansatte på fabrikken.

Men her knap to år efter de første fyringer startede, går det faktisk ret godt med at skaffe de afskedigede videre i arbejde, skriver Fagbladet 3F.

Der arbejder stadig omkring 50 ufaglærte på fabrikken. Andre 50 er kommet videre i nyt job, typisk på industrivirksomheder i Holstebro, Fjerritslev, Brost, Holstebro, Skive, på Mors - eller som rengøringsassistenter i det offentlige.

- Mange af pigerne har kun en 10. klasses eksamen, og de er typisk lidt oppe i årene. Det er ret flot, at så mange er kommet godt videre alligevel, siger Karin Ubbesen, der er tidligere tillidsmand på virksomheden og arbejder i dag i 3F Thy-Mors.

Halvdelen af Karin Ubbesens arbejdstid går med at hjælpe afskedigede fra virksomheder som Oticon med at finde job og uddannelse. Det sker blandt andet via fyraftensmøder, én-til-én møder og et kursus i jobsøgning, som 3F har arrangeret i samarbejde med EUC Nordvest i Thisted.