12 års fængsel for drab på kvinde i badeværelse på Amager

En 29-årig kvinde døde i 2014, efter hun over 20 gange var blevet stukket med en kniv på et badeværelse på Amager. (Genrefoto) (Foto: Foto: Kristian Kirk Mailand/maimento/Colourbox)

En kvinde blev stukket med over 20 knivstik i november 2014. Det var selvforsvar, hævdede gerningsmanden.

30-årige Kasper Weilby er blevet idømt 12 års fængsel for at have dræbt en kvinde med over 20 knivstik på et badeværelse i Amager.

Det skriver eb.dk. Betina Emilie Jensen blev dræbt en nat i november 2014. Kasper Weilby havde erkendt, at han førte kniven, men har hævdet, at det var selvforsvar.

Kvinden havde nemlig været danmarksmester i thaiboksning. Hun slog ham adskillige gange på badeværelset, påstod han.

- Jeg råber "stop eller jeg trækker kniven", har den tiltalte sagt i byretten. Derefter stak han ifølge eget udsagn 15 gange "op i luften."

Manden løb ind i stuen, hvor han ifølge eget udsagn var rødglødende af raseri, og gik så tilbage til badeværelset, hvor han fortsatte med at stikke offeret.

Anklagemyndigheden havde ifølge eb.dk krævet, at Kasper Weilby blev idømt forvaring, hvilket er indespærring på ubestemt tid. Anklageren skal have betegnet manden som "eksplosiv og farlig".

Østre Landsrets dom er en stadfæstelse af byrettens afgørelse. Det var anklagemyndigheden, som havde anket dommen.

Den blev ifølge eb.dk da også mødt med et smil og en triumferende gestikulerende til de fremmødte venner af Kasper Weilby. Han skal i byretten have fortalt, at han anser en forvaringsdom som en "dødsstraf".

Forsvareren havde ønsket ni års fængsel, fordi det ikke kunne udelukkes, at kvinden havde startet slagsmålet.

Drabet fandt sted på Hjulmagerstien på Amager. Ifølge eb.dk har Kasper Weilby forklaret, at han var uvenner med offeret.

Hun havde udtalt sig i retten i sagen mod en mand, som blev dømt for drabsforsøg mod hende. Derfor havde Kasper Weilby kaldt hende en "stikker".

- Når man færdes i vores miljø, taler man ikke med politiet, man udtaler sig ikke i retten, og man stikker ikke sine venner, sagde han ifølge eb.dk i byretten sidste år.

/ritzau/