100.000 er nået til Europa i år - flest til Grækenland

Grækenland har taget imod 97.325 migranter i 2016, mens Italien har registreret færre end 8000 ved kysterne.
Flere end 100.000 migranter er siden nytår kommet til Grækenland og Italien, meddeler Den Internationale Organisation for Migration (IOM).
Flere end 100.000 migranter er siden nytår kommet til Grækenland og Italien, meddeler Den Internationale Organisation for Migration (IOM). Foto: Santi Palacios/AP

Grækenland modtager stadig stort set alle flygtninge og migranter, som har kurs mod Europa, og strømmen af mennesker fortsætter i samme tempo som sidste år.

Flere end 100.000 migranter er siden nytår kommet til Grækenland og Italien, meddeler Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

Grækenland har modtaget 97.325 migranter på landets øer nær Tyrkiets kyst.

Italien, som tidligere var migranternes primære vej mod EU, har i 2016 blot set 7507 personer ankomme til kysterne, skriver IOM.

- Over 410 migranter og flygtninge har mistet deres liv i samme periode i den østlige del af Middelhavet. Ruten mellem Tyrkiet og Grækenland er fortsat den, der koster flest liv, med 321 omkomne, skriver den internationale organisation i en pressemeddelelse.

Forleden sagde EU's grænseagentur, Frontex, at det dårlige vejr i januar havde begrænset antallet af flygtninge og migranter, der benytter middelhavsruten. Antallet var omkring 40 procent under niveauet i december sidste år.

I alt kom omkring 68.000 personer til Grækenland via Middelhavet i januar. Det antal er, ifølge Frontex, stadig omkring 40 gange større, end det var i januar 2015.

Syrere, irakere og afghanere udgjorde i januar hovedparten af migranterne.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.