Debatindlæg Førtidspensionist: Jeg er ikke en taber, men er en del af samfundet

Jeg kæmper for rettighederne for vores svageste i vores samfund - så som mennesker med handicap, socialt udsatte, psykisk syge, hjemløse, børn og ældre med særlige behov. Jeg har derfor oprettet Facebook-siden:" De svageste i vores samfund ER Medmennesker - IKKE En BYRDE" samt at forbedre forholdene for kommende adoptionsbørn, så de undgår manglende kærlighed og omsorgssvigt hos deres kommende adoptionsforældre

Med venlig hilsen

Jesper Park van der Schaft, stifter af Facebook-siden:" De svageste i vores samfund ER Medmennesker - IKKE En BYRDE".

JEG FORSTÅR IKKE, hvorfor journalister og politikere skal tale eller skrive nedsættende om mennesker, som ikke har arbejde, men f.eks. er på førtidspension.

Så sent som den 19. april skriver journalist Nicolai Svante Skovgård på Vejle Amts Folkeblads hjemmeside således:” Få et sikkert fodfæste til uddannelse og fast beskæftigelse." Sådan beskriver "Bøgelund Center for Udvikling" selv sin særlige "jobgruppe", hvor de ansatte arbejder på at få unge mennesker sendt godt ind på arbejdsmarkedet i stedet for, at de bliver tabt af samfundet.”

EFTER MIN MENING, er det så nedladende og utilgivelig at skrive, at man bliver tabt af samfundet, hvis man ikke kommer ind på arbejdsmarkedet! Desværre er det ikke den eneste gang, hvor mennesker, som ikke er på arbejdsmarkedet, får én på snuden.

Mette Frederiksen (S) - da hun var beskæftigelsesminister - har været ude at sige, at man ikke skal efterlades på perronen. Og daværende socialrådmand for Aarhus Kommune, Gert Bjerregaard (V), var ude at sige i maj 2009: ”Når man er på førtidspension, ender vejen blindt. Man er ikke en del af samfundet.”

Jeg er selv kommet på førtidspension på grund af en delvis lammelse, som kom ved fødslen, og senere har jeg fået tinnitus, epilepsi og en psykisk lidelse.

MEN KÆRE JOURNALISTER og politikere til det vil sige: ”Det gøre mig ikke til en taber, eller en der er efterladt på en perron. Men jeg er i høj grad en del af samfundet.”

Det kan godt være, at jeg er på offentlig forsørgelse med min førtidspension. Desuden forstår jeg heller ikke, hvorfor jeg skal forsvare, at jeg er på førtidspension. Der er jo en grund til, at jeg kommet på førtidspension, hvilket jeg har skrevet ovenfor!

Med de få kræfter jeg har, så sætte jeg fokus på vores svageste i vores samfund. Det kan f.eks. være mennesker med fysisk handicap, (psykisk) syge, ældre med behov, hjemløse, socialt udsatte, og jeg gør det blandt andet via debatindlæg og på min facebookside: ”De svageste i Vores samfund ER medmennesker – IKKE en BYRDE”, hvor jeg sætter artikler ind fra diverse netaviser, som har relevans for siden.

SÅ NEJ IGEN - jeg er i den grad en del samfundet, bestemt IKKE en taber i samfundet og er IKKE en, som er efterladt på en perron, hvor toget er kørt forbi!

 

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News