Landsdækkende kæde går konkurs: Ansatte har ikke fået løn
De ansatte fik torsdag aften besked om, at de skulle aflevere nøglerne til tøjbutikken Solo i Svendborg. De fik ikke udbetalt løn dagen efter. Foto: Google Maps
Der var ikke udbetalt løn, da de ansatte i Solo Company i går tjekkede deres netbank.

Der stod ingen friske lønkroner på kontoen, da de ansatte i firmaet Solo Company i går tjekkede deres netbank.

Samme dag lukkede størstedelen af kædens i alt 26 butikker – det drejer sig om tøjbutikker som Solo Concept og ChaCha.

JydskeVestkysten skriver, at 22 tøjbutikker ikke åbnede fredag morgen. I midten af marts gik Solo Company, der har hovedkvarter ved Tistrup omkring 15 kilometer nord for Varde, konkurs.

Dengang lød meldingen fra kurator Søren Christensen Volder, at det ikke var sikkert, at konkursen ville betyde lukning af butikkerne. Forklaringen var, at de var ejet af datterselskaber, som ikke var direkte berørte af de økonomiske problemer i moderselskabet. Men i går var der ikke penge til at udbetale løn.

- Det var derfor uforsvarligt at fortsætte driften, siger Søren Christensen Volder, der er advokat i selskabet Bech-Bruun, til JydskeVestkysten.

Årsagen til den dårlige økonomi skal blandt andet findes i et svigtende julesalg.

I Svendborg har Lene Abildgaard siden 1997 arbejdet i en af kædens butikker, men torsdag aften fik hun en opringning fra Søren Christensen Volder. Han fortalte, at hun og de andre ansatte skulle møde op ved butikken fredag formiddag for at aflevere nøglerne.

- Butikken er mit barn. Jeg har været der i 22 år og har brændt og brænder stadig for den, siger hun til Fyens Amts Avis.

Håbet er dog ikke helt ude for alle kædens butikker. For butikkerne i Haderslev, Skive, Skagen og Aalborg ser ud til at fortsætte, og Søren Christensen Volder forklarer, at man nu forsøger at finde andre, der kan videreføre nogle af de lukkede butikker.

via Listen To News