DF'er meldte kvinde for at bære burka: Nu raser han over politiet
DF'eren Michael Nedersøe raser over, at politiet ikke gav 36-årig kvinde en bøde for at bryde tildækningsforbuddet. Kvinden på fotoet har ikke noget med sagen at gøre. Foto: Dansk Folkeparti / Dado Ruvic/ Ritzau Scanpix
Michael Nedersøe fra Dansk Folkeparti er ikke tilfreds med, at en kvinde slap med en påtale, da hun mødte op til et sportsstævne i niqab.

Betjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi blev i lørdags kaldt ud til et sportsstævne i Esbjerg, hvor en mand havde meldt en 36-årig kvinde for at bryde tildækningsforbuddet ved at bære burka.

Nu viser det sig, at det var et byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti, der valgte at kontakte politiet. Michael Nedersøe sidder i byrådet i Horsens Kommune for DF, og han var taget til Esbjerg for at se sin datter deltage i et taekwondo-stævne.

Her fik han øje på en kvinde klædt i niqab, og hun gik frivilligt med til at fjerne den omdiskuterede beklædningsgenstand, da patruljen rykkede ud til idrætshallen.

Michael Nedersøe forklarer til Ekstra Bladet, at han er rystet over, at politiet ikke gav den 36-årige kvinde en bøde for at bryde tildækningsforbuddet.

 - Nu har jeg ikke været en del af politiforretningen, men jeg synes, at det virker underligt. Derfor har jeg også tænkt mig at gå videre med det for at blive klogere på, om man bare kan omgås loven på den måde, siger han.

Ekstra Bladet skriver, at den 36-årige kvinde har skrevet et opslag på Facebook, hvor hun roser politiet for at vise forståelse. Hun langer samtidig ud efter DF'eren for at mangle forståelse.

- Jeg skal ikke vise forståelse over for nogen, der bryder loven. Jeg synes, at det er direkte skammeligt, at man ser stort på dansk lovgivning, siger Michael Nedersøe.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser til Ekstra Bladet, at kvinden ikke fik en bøde, da hun rettede sig efter ordensmagtens påtale. 

via Listen To News