Kvinde i burka til sportsstævne: Politiet rykker ud
Arkivfoto Foto: Dado Ruvic/ Ritzau Scanpix
Mand anmeldte, at der lørdag ved et sportsstævne i Esbjerg var en kvinde iført burka tilstede. Kvinden fjernede sin burka, da hun blev kontrolleret af en patrulje.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik lørdag formiddag ved halv elleve-tiden en anmeldelse om, at der ved et sportsstævne i Esbjerg var en kvinde iført burka tilstede.

En patrulje blev sendt ud sportsstævnet for at kontrolledere kvindens identitet, efter hun havde fjernet burkaen. Hun iførte sig af sundhedsmæssige årsager en støvmaske for munden.

Det blev accepteret, da kvinden havde dokumentation fra et hospital på, at det er påkrævet. Det skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Den 36-årige kvinde blev gjort opmærksom på, at hvis hun igen iførte sig burkaen, ville hun blive sigtet.

- Der er ingen grund til at gå i detaljer om, hvilket sportsstævne der er tale om. Kvinden er ikke sigtet, oplyser kommunikationsmedarbejder Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ekstra Bladet

Det er et forbud mod på offentligt sted at bære beklædningsgenstande, der skjuler ansigtet, medmindre der foreligger et anerkendelsesværdigt formål. Forbuddet trådte i kraft 1. august 2018.

 
via Listen To News