Otte skraldemænd fyret: Mødte påvirkede på job
Arkivfoto. Foto: Simon Knudsen / Ritzau Scanpix
De havde enten alkohol eller euforiserende stoffer i blodet, da de skulle ud på vejene for at tømme skraldespande.

Otte skraldemænd blev onsdag morgen opsagt med omgående virkning. Et rutinetjek viste, at de enten havde alkohol eller euforiserende stoffer i blodet, da de mødte op for at tømme skraldespande i Vejle. Det skriver Vejle Amts Folkeblad

- Vi lavede et rutinetjek af samtlige medarbejdere i Vejle, inden de kørte på arbejde, fordi vi ikke tolererer, at vores medarbejdere kører skraldebiler i påvirket tilstand. De otte medarbejdere kunne ikke leve op til vores politik, siger Henrik Meldgaard, der er administerende direktør for Meldgaard Miljø A/S.

Renovationsvirksomheden har en nul tolerance-politik overfor alkohol og stoffer, og de positive tests kommer som en overraskelse for Line Meldgaard, der er personaleansvarlig i virksomheden med de 600 ansatte.

- Det har vi aldrig været ude for før. Det var meget overraskende for os, siger hun.

Line Meldgaard forklarer, at fyringen ikke kom bag på de otte medarbejdere.

Meldgaard Miljø A/S ønsker ikke at oplyse, hvordan påvirkningen af enten alkohol eller ulovlige stoffer fordelte sig mellem skraldemændene - ligeledes er det heller ikke oplyst, hvor store deres promiller var.

Virksomheden står for at tømme skraldespande i flere jyske kommuner, herunder Horsens, Kolding Randers og dele af Aalborg.

via Listen To News