Blogindlæg De ting vi danskere søgte mest på i 2018

Jonathan Løw er iværksætter, foredragsholder og rådgiver indenfor innovation, iværksætteri og ledelse. Du kan følge Jonathan Løw’s arbejde på LinkedIn og Facebook.

HVAD OPTAGER EGENTLIG os danskere, når vi bevæger os rundt på nettet? Efterhånden er Google gået hen og blevet allemandseje, så hvor man i gamle dage kun kunne gætte på, hvad danskerne går op i, så er det ikke længere nogen stor hemmelighed.

Jeg har kigget nærmere på, hvad vi danskere søgte på i det snart forgangne år, og i hvert fald fem ting står markant frem. Konkluder selv hvad du har lyst til ud fra det:

De fem mest søgte ord i 2018
VM, Kim Larsen, Momo, Prins Henrik og Avicii var de fem mest populære søgninger på Google i løbet af 2018. Tankevækkende nok er tre af personerne afdøde i årets løb, og det understøtter den populære antagelse, at vi mennesker bliver endnu ’større’, når vi går bort.

De fem mest udbredte spørgsmål i 2018
Hvilke fem spørgsmål stillede danskerne oftest til Google i 2018? Jow, det var i nævnte rækkefølge: Hvad er lockout? Hvordan døde Avicii? Hvornår spiller Wozniacki? Hvad betyder xd? Hvornår kommer Date mig nøgen på dansk?

Jeg kan i øvrigt hjælpe med svaret på spørgsmålet omkring XD, da jeg ikke selv vidste det og derfor tilføjede endnu en søgning på Google. Svaret lyder: XD er en smiley, der griner stort med lukkede øjne. 

De fem mest søgte danskere i 2018
Ikke overraskende topper Kim Larsen og Prins Henrik danskernes søgninger i 2018. Det kommer nok heller ikke som det store chok, at den kommunale skandalesag med Britta Nielsen kommer ind på samme topliste, for det er jo trods alt ikke hver dag, at der ifølge anklagen bliver trukket over 100 millioner ud af systemet på den måde.

Endelig bekræftes effekten af at være gået bort igen, da sangerinden Louise Hart og sangeren John Mogensen indtager de sidste to pladser på de danskere, som vi søgte mest på i året, der gik.

Vi elsker kendte kvinder
De fem mest søgte udenlandske personer i 2018 var alle kvinder. Prins Harrys kone Meghan Markle, den norske håndboldspiller Nora Mørk, sangerinden Demi Lovato, modellen Hailey Baldwin (som parentes bemærket danner par med Justin Bieber) og pornoskuespillerinden Stormy Daniels, der efter sigende skulle have haft en affære med den amerikanske præsident Donald Trump, var de fem udenlandske personer, som danskerne googlede mest i 2018.

Teknologinørder
Endelig er vi danskere elektronik- og teknologinørder som få. Det afspejles i vores søgninger, hvor især mobilprodukterne iPhone XS, iPhone X og OnePlus 6 har skabt millioner af søgninger i 2018 og langt overhaler søgninger indenfor andre områder af vores forbrugertilværelse.

Ovenpå disse fem ’highlights’ tænker du måske ligesom jeg: Hvor er ord eller emner som klimaforandringer, skoleskyderier, relationen til Rusland og finansloven henne? Tjoh – det er uden tvivl vigtige emner, men åbenbart ikke så væsentlige, at den menige dansker vil spilde sin søgeenergi på dem.

Er det skidt? Et problem for demokratiet? Det ønsker jeg ærlig talt ikke at gå dybere ind i denne gang, for vi skulle nødigt få kransekagen galt i halsen. Rigtig godt nytår.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.