Zzz: Stop med at snorke en gang for alle

Hvad gør du, når du eller den du deler seng med, snorker så meget, at det generer nattesøvnen – du gennemgår en række nye tiltag i jeres liv og den frygtelige larm bør snart være fortid.
Puha, der findes næsten ikke en større parforholdsdræber i sengen end snorkeri ... men I kan godt komme af med det.
Puha, der findes næsten ikke en større parforholdsdræber i sengen end snorkeri ... men I kan godt komme af med det. Scanpix

En spoleret nattesøvn kan gøre par til fjender og nedsætte humøret adskillige grader. I kan komme til at hade hinanden og ende med døsige dage, fordi du eller han snorker om natten.

LÆS OGSÅ: SÅ klamt er dit flysæde

Det er ikke holdbart, men heldigvis er der visse ting, I kan gøre for at løse problemet, skriver Women’s Health.

Flere undersøgelser viser, at snorken i soveværelset er noget, som mange par slås med og en stor del ender med at få hvert sit soveværelse.

Ønsker du ikke det, så har Psy.D fra Sleep-Wake Disorders Center i New York, Shelby Harris tre gode råd, der kan afprøves.

LÆS OGSÅ: Hård dag? Spis dig til at se frisk ud

Få en ny sove-stilling

Sover du eller din partner på ryggen, så er det sandsynligvis derfor, at du eller han snorker og derfor skal den sove-stilling ændres, så en af jer ikke skal skubbe til den anden flere gange om natten.

I kan forsøge at lægge noget bag ryggen, så der ikke kan rulles rundt på den. På den måde er det nemmere at holde en stilling på siden og det kan nedsætte antal snork per nat.

LÆS OGSÅ: Populær brystbombe: Derfor har jeg været gift så længe

Der skal ændres på livsstilen

Der er mange ting i en livsstil, som kan føre til, at en person snorker. Vægten, medicin, alkohol og generel kropsform kan spille ind.

- Vægttab kan hjælpe mod snorken, det samme kan det, hvis du undgår alkohol eller indtag af medicin tre timer før sengetid, siger Shelby Harris.

Du er altså nødt til at tage et ekstra kig på dit liv og lave en række ændringer, hvis du vil stoppe snorkeriet.

LÆS OGSÅ: Ny vild viden: Brillerne kan trænes væk

Vær ikke bange for at søge hjælp

Der findes mange gode husråd imod snorken, men når alt kommer til alt, så er du nødt til at søge hjælp hos specialister, hvis du eller din partner snorker.

Der kan gøres noget ved problemet, så hvorfor leve med det i årevis, hvis I kan få hjælpe af læger og specialister?

Overbevis derfor dig selv og din partner om, at I fortjener en bedre nattesøvn og bestil så en tid hos lægen, fortæl om problemet, og I vil blive sendt videre til de rette mennesker, der kan hjælpe.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.