Zornig til debattør: Du sætter indsats for udsatte årtier tilbage

Debattør Karina Pedersen, der beskylder underklassen for at nasse på samfundet, risikerer at sætte indsatsen for socialt udsatte årtier tilbage, mener Lisbeth Zornig Andersen.
Det er nemt ikke at være på kontanthjælp, når man tigger penge af private, lyder det fra Lisbeth Zornig, der siger, at Karina Pedersen både har lånt og fået penge af hende. 
Det er nemt ikke at være på kontanthjælp, når man tigger penge af private, lyder det fra Lisbeth Zornig, der siger, at Karina Pedersen både har lånt og fået penge af hende.  Foto: Esben Salling/Scanpix/Arkiv

Tidligere formand for Børnerådet og stifter af huset Zornig, Lisbeth Zornig Andersen, er kommet i clinch med debattør og mønsterbryder Karina Pedersen.

Det sker efter et omstridt interview i mediet Zetland, hvor Karina Pedersen blandt andet beskylder socialt udfordrede folk for at være uden moral og for i bund og grund at nasse på systemet.

Men man kan ikke på den måde skære alle over på en kam, mener Lisbeth Zornig Andersen:

- Der er røvhuller i alle klasser. Men 95 procent af de her udsatte mennesker, de kæmper dag for dag, siger Lisbeth Zornig Andersen til Avisen.dk.

Hyldet af Liberal Alliance

Hun mener, at udsatte danskere kan komme til at bøde for Karina Pedersens udtalelser.

- Jeg er så skide bekymret for, at hun sætter indsatsen for udsatte årtier tilbage. Liberal Alliance hylder hende for at være ærlig, og kan nu bruge hendes meninger til politisk at klemme de udsatte yderligere, siger Lisbeth Zornig, der ikke har meget overs for Karina Pedersens ærlighed.

Karina Pedersen har netop udgivet bogen ”Helt ude i hampen”, der beskriver, hvordan den underklasse, hun selv stammer fra, udnytter systemet. Som barn oplevede hun blandt andet, hvordan hendes alkoholiserede mor og andre voksne i den boligblok, hun voksede op i, bevidst nassede på det sociale sikkerhedsnet.

Karina tigger selv

Derfor bør man helt fjerne det sociale system,  mener Karina Pedersen, der heller ikke kunne finde på, at donere penge til eksempelvis Frelsens Hær.

- Det er spild af penge. Jeg giver aldrig penge til sådan noget. Aldrig. Især dem, der går igennem togene og beder om penge, irriterer mig helt vildt. De gør det kun, fordi folk giver dem penge. Hvis de ikke fik penge, ville de holde op, så i princippet betaler vi dem for at være fattige. Du ser en tigger, og du har ondt af ham, men du betaler ham faktisk for at tigge, siger Karina Pedersen til Zetland.

Men udtalelser som disse får Lisbeth Zornig op i det røde felt:

”Karina tigger selv,” skriver hun i et opslag på Facebook. Ifølge Lisbeth Zornig har hun lånt Karina Pedersen penge, der aldrig er betalt tilbage. 

Lånte penge af Zornig

Til Avisen.dk fortæller Lisbeth Zornig, hvordan Karina Pedersen for tre-fire år siden bad Lisbeth Zornig om økonomisk hjælp.

De to kender hinanden fra debatarrangementer.

- Jeg har både givet og lånt hende penge, efter hun selv har skrevet og spurgt om hjælp, siger Lisbeth Zornig, der fortæller, at Karina Pedersen aldrig har betalt pengene tilbage.

- Men det her handler ikke om, at kræve penge ind. Mit problem er, at hun kommer med en masse beskyldninger, men ikke tager sin egen medicin. Det er nemt nok ikke at være på kontanthjælp, når man tigger private om penge.

Karina Pedersen har i flere kommentarer på Zonigs facebookopslag taget afstand fra beskyldningerne:

De to debattører er ude i en regulær diskussion på Facebook. Til Avisen.dk siger Lisbeth Zornig: 

Selvfølgelig skal hun høres. Men man skal holde sin egen sti ren og gøre, hvad man siger. Hun er vred på sin opvækst. Det kan jeg godt forstå. Det er jeg også.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.