Zornig svarer igen: "Naser, hvad er dit problem med mig?"

Han skulle have igen med egen medicin, fortæller Lisbeth Zornig Andersen om ophedet Facebook-debat.
- Jeg er blevet kaldt det, der er værre, så det rører mig ikke, siger Lisbeth Zornig Andersen om Naser Khaders racisme-anklage.
- Jeg er blevet kaldt det, der er værre, så det rører mig ikke, siger Lisbeth Zornig Andersen om Naser Khaders racisme-anklage. Foto: Scanpix/arkiv

Natten til søndag forfattede Naser Khader et langt indlæg på Facebook, hvori han blandt andet kalder Lisbeth Zornig Andersen for racist. Men selvom den hårde anklage preller af på forfatteren og foredragsholderen, blev hun noget overrasket, da hun søndag formiddag klikkede sig ind på den konservative politikers Facebook-side, fortæller hun til Avisen.dk.

- Jeg er blevet kaldt det, der er værre, så det rører mig ikke, siger hun og fortsætter:

- Jeg ved ikke, hvad Nasers problem med mig er. En dag må vi tage en kop kaffe, så vi kan snakke om det, siger Lisbeth Zornig Andersen.

Debatten eksploderede, da folketingspolitikeren på Facebook spurgte Lisbeth Zornig Andersen, om hun nu også kunne være sikker på, at det var syriske flygtninge, hun hjalp til Sverige, da flere hundrede flygtninge og migranter for nogle uger siden under stor bevågenhed gik på de danske motorveje.

Ikke mere lort

Lisbeth Zornig Andersen svarede, at hun ikke ville ”høre mere lort fra Naser”, og bedyrede, at hun hjalp mennesker i nød, der stammer fra samme land, som Naser Khaders familie forlod som migranter.

Og det var altså herefter, at den Naser Khader på Facebook langede kraftigt ud efter Lisbeth Zornig:

”Lisbeth Zornig Andersen er naiv og racist,” skrev han.

Hvorfor tror du, han kalder dig racist?

- Det var, fordi jeg sagde, at han er barn af migranter – hvilket han jo er. Hans forældre kom jo fra Syrien, fordi faderen kunne få arbejde heroppe. Og så peger jeg på, at Naser har fået uddannelse og en ny chance her i Danmark, siger hun.

Hvem er plattenslager?

Naser Khader mener, at Lisbeth Zornig Andersen er racist, fordi hun ”holder fast i opdelingen dem og os.”

”Er du indvandrer, så er du dømt til at være indvandrer resten af livet. Du må ikke være loyal over for dit nye hjemland, selvom du er folkvalgt her. Du skal kun være loyal over for din baggrund. Du SKAL gå ind for åbne grænser - også for plattenslagere, ellers er du ’et lille barn der kommer først til fødselsdagen og vil have kagen alene’, som Zorning formulerer det på sin facebook side,” skriver Naser Khader på Facebook.

Det giver Lisbeth Zornig ikke meget for.

- Hvad mener han med plattenslagere? Var hans forældre selv plattenslagere? Han mener vel, at dem, der ikke flygter af en gyldig grund, er plattenslagere. Det er grunden til, at han er i Danmark og kunne tage en polit-eksamen (økonomi-uddannelse på universitet, red.), siger Lisbeth Zornig Andersen.

"Vil ikke finde mig i det"

På det sociale medie Twitter maner det tidligere folketingsmedlem for SF Özlem Cekic til ro:

"Kære Lisbeth Zornig og Naser Khader. Kan I ikke for demokratiets skyld bevare tonen og ramme bolden! I er trods alt rollemodeller," skriver hun.

Har Özlem Cekic ikke en pointe her?

- Jeg går normalt ikke ind i den her slags debatter. Men nu har Naser Khader systematisk sparket hårdt til mig siden sagen med Annette Vilhelmsen (den tidligere SF-formand og socialminister gav for rullende kameraer Lisbeth Zornig og projektet Stemmer På Kanten en million kroner, red.). Det gider jeg ikke finde mig i. Jeg brugte bare hans egne metoder mod ham, og så røg han op i den røde felt, siger Lisbeth Zornig Andersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.