Zobel om prins Henrik: Derfor samlede han studine op

Prinsgemalens jagtven Peter Zobel var på den famøse køretur, hvor prins Henrik samlede en blaffer op.
Prins Henrik stoppede galant op og inviterede en bornholmsk studine med i bilen. Sådan er han nemlig, siger hans ven.
Prins Henrik stoppede galant op og inviterede en bornholmsk studine med i bilen. Sådan er han nemlig, siger hans ven. Foto: SCANPIX arkiv

En sygeplejerske-studerende fra Østerlars på Bornholm fik sit livs køretur, da hun forleden viftede med tommelfingeren på vejen ind til Rønne i håb om at få et lift - og her blev taget op af selveste prins Henrik.

Sus Thorsøe hedder studinen, som faktisk var begyndt at gå ind mod Rønne, da et mørkeblåt folkevognsrugbrød pludseligt stoppede. Hun konstaterede, at bilen var fyldt af mænd i jagt-tøj - men først da hun var hoppet ind i bilen, og den kørte afsted, fandt hun ud af, at 'Henri' sad bag rattet.

At den 80-årige prinsgemal så galant stopper op og tager blaffere med, kommer ikke bag på Henriks ven gennem mange år, erhvervsmanden Peter Zobel.

Peter Zobel var selv med i bilen på Bornholm, og han fortælle til BT, at jagtselskabet var på vej hjem fra jagt for at spise morgenmad, da de så "en dame i vejkanten."

- Prinsgemalen stoppede bare bilen – det var da venligt og sødt, når der stod en dame alene, siger Peter Zobel til BT.

Han røber, at prinsgemalen ikke førte de lange samtaler med sygeplejestudinen - nej, Henrik var "mest bare var venlig", fordi der var god plads i bilen.

- Det var en god oplevelse, konkluderer Peter Zobel - der iøvrigt var den eneste af jægerne, som fik skudt et dyr den morgen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.