Zenia Stampe om beskyldninger: Noget værre fis

Den radikale Zenia Stampe siger, hun beskyldes for at være en dårlig mor, fordi hun har sin få uger gamle søn med rundt og føre valgkamp. Men skal småbørnsmødre ikke kunne deltage i demokratiet, spørger hun.
Zenia Stampe bliver kritiseret for, at føre valgkamp sammen med sine børn. "Sikke noget fis, man kan sagtens være både mor og politiker," skriver hun.
Zenia Stampe bliver kritiseret for, at føre valgkamp sammen med sine børn. "Sikke noget fis, man kan sagtens være både mor og politiker," skriver hun. Foto: David Leth Williams / STF

Må man tage sin børn med rundt, når man fører valgkamp?

Selvfølgelig må man da det. Sådan lyder budskabet fra den radikale Zenia Stampe, der på sin Facebookside går i rette med beskyldninger om, at hun er en dårlig mor. Hun skriver:

“Efter valget blev udskrevet i går, er jeg blevet beskyldt for:

1: At være en dårlig mor, fordi jeg ikke bare sidder derhjemme og ammer.

2: At misbruge mine børn til at få opmærksomhed, fordi de er med mig rundt i valgkampen.

Så ENTEN skal man selv blive hjemme og gemme sig. Eller OGSÅ skal man efterlade børnene derhjemme og gemme dem,” konkluderer Zenia Stampe og  og kalder det “noget værre fis."

“Skal mødre til små børn ikke kunne deltage i demokratiet? Skal vi være usynlige? Skal vi skjule børnene? Faktum er, at man - når man har helt små børn - har dem hos sig hele tiden. Så hvis jeg er i valgkamp, så er min knægt i valgkamp. Hvis man ser mig, så ser man ham. Jeg insisterer på at være synlig. Men jeg vil også være sammen med mine børn uden at skulle gå og skjule dem,” skriver hun .

Zenia Stampe undrer sig over, at hun er nødt til at forklare, at kvindelig repræsentation er en del af demokratiet. Særligt set i lyset af, at kvinder i år kan fejre 100 året for valgretten.

“Man kan sagtens være både mor og politiker. Fuldkommen som man kan være far og politiker. Det er noget af det smukke ved Danmark,” lyder det.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.