Yemens oprørere bombes efter blodig dag med 60 dræbte

Emiraternes krigsfly angriber oprørere i Yemen, hvor oprørerne har dræbt 60 soldater fra Saudi-koalitionen.
En shiamuslimsk oprører fra Houthi-gruppen i Yemen står vagt ved en bygning, der lørdag blev smadret ved et luftangreb i Sanaa i Yemen.
En shiamuslimsk oprører fra Houthi-gruppen i Yemen står vagt ved en bygning, der lørdag blev smadret ved et luftangreb i Sanaa i Yemen. Foto: Hani Mohammed/AP

Kampfly fra De Forenede Arabiske Emirater har angrebet oprørere over hele Yemen, rapporterer nyhedsbureauet WAM i Yemen.

Flyene er sat ind, efter at shiaoprørerne fredag rettede et blodigt angreb på soldater fra koalitionen, som ledes af Saudi-Arabien.

Det var en af koalitionens baser i Marib i det centrale Yemen, der blev angrebet. En talsmand for koalitionen, som bekæmper Houthi-oprørerne, siger, at 45 soldater fra De Forenede Arabiske Emirater og fem soldater fra Bahrain blev dræbt.

Den statslige saudiarabiske tv-station al-Ekhbariya siger, at 10 saudiarabiske soldater også blev dræbt.

Det var tilsyneladende et jord-til-jord-missil, som ramte et våbenlager på basen, der kostede de mange dødsofre.

De 60 dræbte er det højeste antal dødsofre for koalitionen i et angreb siden marts.

Dengang stillede Saudi-Arabien sig i spidsen for koalitionen for at nedkæmpe Houthi-oprørerne, efter at oprørerne havde væltet præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi og tvunget ham i eksil.

Houthi-oprørerne er allieret med Iran, og de sunnimuslimske Golfarabere frygter, at det shiamuslimske Iran vil bruge oprøret i Yemen til at øge sin indflydelse på Den Arabiske Halvø.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.