Yemens beder om hjælp fra arabiske landstyrker

Hidtil hårdeste angreb fra alliance ryster Yemens hovedstad, hvor mindst 26 blev dræbt tirsdag.

Yemens udenrigsminister, Riyadh Yaseen, opfordrer til, at "landstyrker fra andre arabiske lande griber ind så hurtigt som muligt i kampe i hovedstaden Sanaa."

Talsmænd for Sundhedsministeriet i Sanaa siger, at 26 mennesker er blevet dræbt under bombardementerne.

Eksplosioner lyste tidligt tirsdag nattehimlen op over Yemens hovedstad, da en koalition af arabiske fly bombarderede oprørsgrupper i de hidtil hårdeste angreb i en seks dage lang saudiarabisk-ledet operation, siger øjenvidner.

Kampene mellem koalitionen og den proiranske Houthi-milits er koncentreret i byens forstæder, hvor militsen sammen med allierede grupper forsøger at indtage regeringsstyrkernes bastioner.

Yemens udenrigsminister antydede allerede i weekenden, at han ønskede militær støtte fra arabiske landstyrker.

Yaseen sagde samtidig, at Yemens fortrængte præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, vil vente med at vende hjem til sit land, indtil forholdene er stabile.

Ved Den Arabiske Ligas topmøde i den egyptiske badeby Sharm el-Sheikh var der i weekenden bred opbakning til den militære offensiv fra luften mod houthierne, som erobrede magten fra præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi i slutningen af januar.

Saudi-Arabiens udenrigsministerium siger, at den arabiske offensiv mod oprørerne vil fortsætte, så længe det er nødvendigt.

- Vi er ikke dem, der opfordrer til krig, men hvis I slår på trommerne, så er vi klar, siger den saudiarabiske udenrigsminister, Saud al-Faisal. Han tilføjer:

- Operationen vil fortsætte for legitimt at forsvare Yemen, indtil sikkerhed og stabilitet er genoprettet.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.