Yemen-koalition dræber 30 allierede ved en fejl

Et antal medlemmer af en regeringsloyal styrke meldes dræbt i et saudiskledet luftangreb i det sydlige Yemen.
Shiitiske krigere fra houthi-bevægelsen betragter ødelæggelserne efter endnu et saudiskledet luftangreb i Yemens hovedstad, Sanaa.
Shiitiske krigere fra houthi-bevægelsen betragter ødelæggelserne efter endnu et saudiskledet luftangreb i Yemens hovedstad, Sanaa. Foto: Hani Mohammed/AP

Mindst 30 medlemmer af en regeringstro milits i Yemen er dræbt under et luftangreb, som en koalition under ledelse af Saudi-Arabien står bag.

Koalitionen ramte "ved en fejltagelse" en af gruppens stillinger i det sydlige Yemen lørdag, oplyser lægekilder og øjenvidner.

Lederen af de regeringsloyale styrker i området siger imidlertid, at kun otte militante er dræbt og 25 såret.

40 andre blev såret ved angrebet ved Waziya, et område hvor styrker loyale over for den afsatte regering gennem længere tid har kæmpet mod rivaliserende grupper.

Den saudiskledede koalition støtter de regeringstro grupper mod andre oprørere, der er støttet af Iran. Indsatsen består i både luftangreb, landtropper og våbenleverancer.

De regeringstro styrker har i løbet af de seneste måneder indtaget fem provinser i det sydlige Yemen, som den shiitiske houthi-bevægelse havde kontrollen med.

Kampene har raset i månedsvis i den sydvestlige provins Taez, som har været på houthiernes hænder siden sidste år. Provinsen betragtes som en strategisk vigtig åbning mod hovedstaden Sanaa, som houthierne også kontrollerer.

Også andre steder er der kampe mellem oprørere og styrker, der er loyale over for regeringen.

Siden marts har kampene i Yemen kostet omkring 4500 civile livet.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.