Yderligere fem er anholdt under antiterroraktion i Belgien

21 er anholdt i forbindelse med antiterroraktioner i Belgien natten til mandag. Beredskab på højeste niveau.
Beredskabet i Belgien er forhøjet efter angrebene i Paris. Her ses soldater patruljere i Bruxelles fredag.
Beredskabet i Belgien er forhøjet efter angrebene i Paris. Her ses soldater patruljere i Bruxelles fredag. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

Yderligere fem personer er blevet anholdt i løbet af natten til mandag, og dermed er der anholdt 21 i alt. Anholdelserne fandt sted i omegnen af Bruxelles og Liege.

Det siger anklagemyndigheden mandag eftermiddag.

- Efter aktionen i aftes er yderligere fem ransagninger foretaget i Bruxelles-regionen og to mere i Liege-regionen. Fem personer er blevet anholdt under ransagningerne, siger anklagemyndigheden i en udtalelse.

På et pressemøde natten til mandag oplyste anklagemyndigheden, at 16 personer var blevet anholdt i forbindelse med flere aktioner.

Den franske statsborger Salah Abdeslam, der er efterlyst i forbindelse med sin formodede involvering i en række angreb forrige fredag i Paris, er fortsat på fri fod.

Abdeslam var ellers et af målene for søndagens indsats, lød det. Det fremgår ikke, om han er blandt de fem, som offentligheden nu får oplysninger om.

To skud blev affyret af politiet i forbindelse med aktionerne, som blev udført flere steder i Bruxelles, og som offentligheden fik kendskab til søndag aften.

Det skete, da politiet skød mod en bil. Én person meldes såret i forbindelse med episoden, lyder det videre. Den sårede person er anholdt.

I hovedstaden, Bruxelles, er alarmberedskabet på højeste niveau, mens det i resten af landet er på det næsthøjeste.

Børnehaver, skoler, gymnasier og universiteter er lukket, og metroen er lukket for tredje dag i træk. Men busser og sporvogne kører, og fly lander og letter i lufthavnen ved Bruxelles.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.