Yahya Hassan til DF-julefrokost: “Hvilken ydmygelse”

Succes-digteren Yahya Hassan var hemmelig gæst iført julemandskostume til DF’s bingo-session under partiets julefrokost i Odd Fellow Palæet.
Digteren Yahya Hassen listede ind til Dansk Folkepartis julefrokost for at aflevere en surpise-tale til DF'erne.
Digteren Yahya Hassen listede ind til Dansk Folkepartis julefrokost for at aflevere en surpise-tale til DF'erne. Screendump/Facebook

Men sin velkendte messende stemmeføring holder digteren Yahya Hassan en surprise-tale for DF-medlemmerne midt under partiets julefrokost i Odd Fellow-palæet.

Digteren fremhæver de utroligt mange sammenfald, der er mellem ham selv og højrefløjspartiet.

-For et år siden udgav jeg en digtsamling. Der havde I under 20 procent af stemmerne. Siden er jeg blevet Danmarks største digter, og I er blevet Danmarks største parti. Men ingen af os ønsker magten, og om guderne vil, får vi heller ingen reel indflydelse, lyder det.

LÆS OGSÅ: Så mange millioner tjener Yahya Hassan

Han fortsætter sammenligningerne

-Morten Messerschmidt har fået et sekscifret stemmetal. Jeres vælgere har købt min bog i seks cifre. Kristian Thulesen Dahl har været i Euroman, jeg har været i Euroman.

-I snakker om ghettoer, jeg er vokset op i en. I snakker om burkaer, jeg blev født ud af en. I flirter med Krasnik, jeg har sovet i hans datters seng bag det lille toilet i Kartoffelrækkerne.

Hvad gør man ikke for flæskesvær

Yahya Hassan mener, at alle disse fællestræk burde have kvalificeret ham til en formel invitation til festivitasen.

-Men næh nej, jeg skal smugles ind ad bagdøren i julemandskostume fra Fætter BR, som jeg selvfølgelig har lavet bilag på, siger Hassan, som erkender, at DF'erne måske slet ikke synes, det er morsomt:

-Hvilken ydmygelse! Men hvad gør man ikke for et stykke flæskesvær i en flæskesfære, som han siger.

Julegaven til DF’erne er et smalt udvalg af Yahya Hassans digte, hvor han har lavet æselører på de sider, der ikke vil kunne opfattes som islamkritiske.

Bogen skal ses som en kompensation for den julehjælp muslimerne allerede har tiltusket sig, som digteren siger.

Se hele videoen her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.