Yahya Hassan: Jeg blev hevet i hestehalen

Nu beretter Yahya Hassan selv om, hvordan han oplevede episoden, hvor han angiveligt blev slået med knytnæve.
Yahya Hassan er ifølge Nationalpartiet blevet overfaldet natten til lørdag.
Yahya Hassan er ifølge Nationalpartiet blevet overfaldet natten til lørdag. Foto: PHILIP DAVALI/POLFOTO

Yahya Hassan skriver nu på sin offentlige Facebook-side, hvordan han oplevede episoden natten til lørdag, hvor han efter sigende blandt andet skulle være blevet slået i hovedet med et knytnæveslag.

- Jeg står og snakker med en kvinde da en person pludselig hiver mig hårdt i hestehalen bagfra, jeg vender mig mod vedkommende og tager en arm ud foran mig for at holde ham på afstand, da en anden person giver mig en knytnæve i ansigtet, skriver han på siden.

- Jeg uddeler det, man vil betegne som et frontspark til de to mest aggressive foran mig. Først da træder livvagterne til, skriver Yahya Hassan på Facebook-siden.

Nationalpartiet meldte mandag morgen ud, at partiets nye folketingskandidat, Yahya Hassan, endnu en gang var blevet overfaldet, da han var i byen i København.

Mandag formiddag deltager Yahya Hassan ved et foredrag på Nørre Gymnasium og efterfølgende vil Nationalpartiet sammen med Yahya Hassan anmelde episoden til politiet.

- Sidst mine livvagter blev omgået og jeg forsvarede mig selv, blev jeg dømt for vold i byretten. Den sag er anket til landsretten og jeg håber at denne episode kan vise hvordan tingene forholder sig, skriver Yahya Hassan.

Det var tilbage i marts, at retten i Aarhus kendte Yahya Hassan skyldig i at have slået en ung mand i forbindelse med en bytur i Aarhus i februar sidste år.

Han valgte straks efter at anke sagen til landsretten.

- Hvis I agter at skade mig, så agter jeg at forsvare mig. Jeg anker til frifindelse, sagde Yahya Hassan dengang, inden han med vrede skridt forlod retten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.