Yahya Hassan hænger LA-profil ud som nazist

Et verbalt slagsmål brød ud på Facebook, efter Liberal Alliances folketimgskandidat Henrik Dahl dissede digteren Yahya Hassan.
Yahya Hassan blev vred på Henrik Dahl - og så blev han kreativ på den bidske måde.
Yahya Hassan blev vred på Henrik Dahl - og så blev han kreativ på den bidske måde. Scanpix - arkivfoto

YTRINGSFRIHED! Igen må jeg konstatere, at et højreorienteret svin har delt mine holdninger halvt.

Sådan lød den unge digter Yahya Hassans vrede ord på Facebook til Henrik Dahl, der er sociolog, livsstilsekspert samt folketingskandidat for Liberal Alliance. Og det var måske gået rimeligt ubemærket hen, hvis ikke at Yahya Hassan havde vedhæftet et sort-hvidt foto af Henrik Dahls ansigt sat på en korpulent krop i naziuniform.

Så brød debatkrigen for alvor ud i Facebookland.

Yahya Hassans vredesudbrud kom, efter at Henrik Dahl på den Facebooks-side, der skal promovere hans polititiske kandidatur, gav sin mening til kende om et interview, Yahya Hassan har givet til Politiken.

Den unge digter udtaler sig blandt andet om terrorangrebet mod Danmark - og det på en måde, som Henrik Dahl ikke bryder sig om. Digteren siger, at han tager afstand fra terrorangrebene i København, men at han på en måde godt forstår gerningsmanden.

"Der var engang en ung digter, man kunne have en vis respekt for," skrev Henrik Dahl på Facebook - og så svarede Yahya Hassan igen med nazifotografiet.

"Berømmelsen er steget ham til hovedet"

Som Henrik Dahl besvarede med endnu en opdate, hvor han bl.a. skriver, at det samfund, han kæmper for, er "et samfund, hvor en ung mand, der har opnået en vis berømmelse, som efterfølgende er steget ham til hovedet, har ret til at sammenligne magthaverne med nazister."

"Derfor ville jeg selvfølgelig ikke - hvis jeg rent faktisk var magthaver - krumme et hår på Yahya Hassans hoved, selvom han talte grimt om mig og rettede de mest forrykte beskyldninger imod mig," lyder det videre.

"Det handler om ytringsfrihed"

På sin Facebookside prøver Yahya Hassan at forklare sine motiver for nazi-drillerierne:

"Gælder ytringsfriheden og satiren udelukkende når Muhammed står for skud med en bombe i sin turban? og hvad er så forskellen på det og Henrik Dahl i nazidragt? Bomben indikerer at muslimerne er terrorister, mens nazidragten indikerer at højreorienterede er nazister. Begge dele er forkerte og det måtte jeg illustrere ved at illustrere det. Sjovt hvor mange der er imod mit billede samtidig med at de støtter Muhammedtegningerne ubetinget. Henrik Dahl er en af dem," skriver han i en update.

Både Dahl og Hassans updates er delt, kommenteret og like'et et væld af gange.

Billedet af Henrik Dahl i naziuniform har udløst stor debat. Foto: Facebook

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.