Xavi efter CL-triumf: Luis Enrique skal fortsætte

Det er afgørende for Barcelonas fortsatte succes, at Luis Enrique fortsætter som træner, mener Xavi.
Midtbanespilleren Xavi optrådte for sidste gang for Barcelona i Champions League-finalen lørdag aften.
Midtbanespilleren Xavi optrådte for sidste gang for Barcelona i Champions League-finalen lørdag aften. Foto: Manu Fernandez/AP

Champions League-sejren i Berlin lørdag aften blev samtidig endestation for en usædvanlig spillerkarriere i FC Barcelona, da klubikonet Xavi samtidig spillede sin sidste officielle førsteholdskamp i Barcelona-trøjen.

Trods den store triumf, da Barcelona vandt Champions League-titlen med 3-1-sejren over Juventus, så var det også hård kost for Xavi, som løftede pokalen med anførerbindet om armen og med øjne, som strålede af glæde.

- Det er brutalt at slutte sådan her. Jeg er en smule nostalgisk og tænker, at jeg aldrig skal spille for denne klub mere, lød det fra Xavi efter sejren.

Xavi skifter efter denne sæson til Qatar, hvor han skal spille for klubben Al Sadd, og det sker med god samvittighed over for sin barndomsklub, som han har vundet 25 titler med.

Midtbanespilleren sender dog en klar meddelelse i retning af klubledelsen, inden han forlader Barcelona.

Han mener, at det er afgørende, at cheftræner Luis Enrique fortsætter i spidsen for Barcelona i den kommende sæson.

- Luis Enrique fortjener at fortsætte, for han har været en fantastisk leder trods en masse kritik. Det bedste, der kan ske i den kommende sæson, er, at Luis Enrique fortsætter.

Barcelona har under Luis Enrique vundet "the treble" med det spanske mesterskab, den spanske pokaltitel og med sejren i Champions League, som er klubbens fjerde Champions League-triumf, da sejren i 1992 kom i hus året før, Champions League-konceptet blev introduceret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.