X Factor-vindere har ikke dansk pas: Spolerer karriere-start

Embrace-søstrene Azilde og Anilde er ikke danske statsborgere og har ikke dansk pas. Derfor kan de ikke komme i studiet i London.
Der er kommet skår i sejrs-glæden hos Embrace efter sejren i årets X Factor.
Der er kommet skår i sejrs-glæden hos Embrace efter sejren i årets X Factor.

Knapt var jublen brudt ud, før den måtte forstumme for X Factor-duoen Embrace. De vandt årets X factor-finale i fredags, men får ikke den planlagte start på karrieren.

De to søstre, Azilde og Anilde, skulle allerede nu være godt på vej til de første forberedelser med deres kommende udgivelse, men pigerne har ikke dansk pas og dermed ikke dansk statsborgerskab.

Derfor kan de ikke komme til London, hvor de skulle i studiet. De britiske myndigheder vil ikke lukke dem ind i landet. Det skriver DR.

De to X Factor-søstre kom sammen med resten af familien til Danmark i 2000 efter de måtte flygte ud af hjemlandet Angola. De har nu status som FN-flygtninge, og har dermed permanent ophold i Danmark.

- Vi har aldrig haft brug for statsborgerskab, da vi godt kunne rejse rundt i verden på vores konventions-pas, fortæller søstrenes mor, Francisca Chilala Kaputu, til DR.


Både Remee og søstrene Azilde og Anilde i douen Embrace blev overraskede, da de tog X Factor-sejren i fredags. Foto: Scanpix/arkiv

Azilde og Anilde har to ældre søstre, som har dansk statsborgerskab. Sidste år søgte resten familien om dansk statsborgerskab, men venter på svar fra myndighederne.

Selvom pigerne altså ikke kan komme til England lige nu, tror deres mor ikke, at det kommer til at påvirke deres musikalske fremtid.

- Meget af det, de skulle lave i London, kan de også godt lave hjemmefra. Og så får jeg lov til at beholde dem herhjemme lidt længere, siger hun til DR.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.