TERROR I KØBENHAVN

X Factor-vinder: Terrormistænkt truede mig med kniv

Da en 19-årig mand blev stukket ned af den terrormistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein i et S-tog, tog sidste års X Factor, Anthony Lopez, affære.
- Rent instinktivt hopper jeg på ham. Vi wrestler med kniven frem og tilbage og er nede på sædet i 10-15 sekunder. Jeg har ham i et greb og tror, at jeg har styr på ham, men han vrikker sin hånd med kniven fri, så jeg må trække mig tilbage. Pludselig er hans fokus rettet mod mig, siger Anthony.
- Rent instinktivt hopper jeg på ham. Vi wrestler med kniven frem og tilbage og er nede på sædet i 10-15 sekunder. Jeg har ham i et greb og tror, at jeg har styr på ham, men han vrikker sin hånd med kniven fri, så jeg må trække mig tilbage. Pludselig er hans fokus rettet mod mig, siger Anthony. Jonas Skovbjerg Fogh/Scanpix

Det var X Factor-vinder Anthony Lopez’ gode ven, Andreas, der blev stukket ned af Omar Abdel Hamid El-Hussein i S-toget sidste år. Den 22-årige mand, der af en række medier er identificeret som den formodede gerningsmand bag weekendens terrorhandlinger i København.

Det skriver Metroxpress, der har fået aktindsigt i dombogen fra knivoverfaldet, der var tæt på at koste Andreas livet.

Også Anthony Lopez' liv var i fare i forbindelse med overfaldet.

"Jeg hopper på ham"

I dombogen forklarer Omar, at han havde røget hash og følte sig paranoid på den skæbnesvangre dag i S-toget. Han troede, at Andreas tidligere havde overfaldet ham, og derfor tog han sin foldekniv frem, gik over til Andreas og stak ham flere gange i balle og lår. Anthony Lopez lægger først mærke til Omar, da han har stukket.

X Factor-vinderen kan se, at kammeraten bløder. Rigtig meget. Den er helt gal, og Anthony Lopez forsøger at få snakken sin ven til ro, men så kommer Omar pludselig tilbage.

- Rent instinktivt hopper jeg på ham. Vi wrestler med kniven frem og tilbage og er nede på sædet i 10-15 sekunder. Jeg har ham i et greb og tror, at jeg har styr på ham, men han vrikker sin hånd med kniven fri, så jeg må trække mig tilbage. Pludselig er hans fokus rettet mod mig, siger Anthony.

Smurt ind i blod

Toget stopper, og Omar hopper ud på Ny Ellebjerg Station i Valby og tager en taxa væk, inden han når at bruge sin kniv. Anthony Lopez får i mellemtiden tilkaldt en ambulance.

- Jeg står smurt ind i blod og overvejer at løbe efter Omar, men jeg når heldigvis at tænke, hvad skal jeg det for. Han er jo allerede langt væk. Jeg må hellere tage mig af Andreas. Jeg forsøger at stoppe hans blødning med et bælte, for det havde jeg set i en film, men heldigvis kommer en sygeplejerske og får hans ben op, indtil ambulancen når frem, siger Anthony.

Andreas liv var efterfølgende i fare, men han er i dag sluppet med varige mén.

Weekendens angreb i København kostede en 37-årig jødisk mand og en 55-årig filminstruktør livet. Fem politibetjente blev såret af den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.