Wozniacki-modstander gav Serena Williams historiske tæv

Garbine Muguruza brød igennem med en storsejr over Serena Williams på grus. Græs er hun ikke lige så vant til.

Som verdens nummer fem mod listens nummer 20 må Caroline Wozniacki leve med favoritværdigheden i mandagens 1/8-finale i Wimbledon mod Garbine Muguruza.

Men den 21-årige spanier har i en lang række tilfælde vist, at hun kan slå de bedste. Endda stort.

Bedste eksempel var, da Muguruza hamrede ind på verdensscenen og slog Serena Williams 6-2, 6-2 i anden runde af French Open sidste år.

Det er Williams' største nederlag i en grand slam-turnering til dato. Muguruza nåede kvartfinalen i den pågældende turnering, hvor hun blev slået ud af den senere vinder, Maria Sharapova, efter at have vundet første sæt 6-1.

I år har Muguruza fulgt op med blandt andet to sejre over polske Agnieszka Radwanska samt en over verdens nummer tre, Simona Halep fra Rumænien. Senest nåede hun igen kvartfinalen i French Open.

Turneringen i Paris er på grus, som er Muguruzas og de fleste spanieres favoritunderlag. Det er godt nyt for Wozniacki inden opgøret på Wimbledons grønne græs.

- I Spanien tænker man ikke på at spille på græs. I starten tænkte jeg "græs, hvad er det"? Så startede jeg på WTA-touren, og her fandt jeg ud af, at man altså spiller på græs en måned om året, siger Garbine Muguruza.

Hun betegner lørdagens sejr over Angelique Kerber i tredje runde som sin hidtil bedste kamp på græs.

- Jeg er ved at vænne mig til det, og jeg er blevet komfortabel med mit spil på græs. Jeg skal bare spille endnu flere kampe for at blive bedre på græs, siger spanieren.

Det er første gang, hun når 1/8-finalen i Wimbledon. Caroline Wozniacki har prøvet det fire gange før, men har hver gang tabt inden kvartfinalen.

Inden mandagens kamp fører Muguruza 2-1 indbyrdes over Wozniacki, der dog vandt det seneste møde i Tokyo sidste år.

Deres fjerde møde spilles som kamp nummer to på bane to mandag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.