Williams-duel: Serena slår Venus på sin vej til semifinale

Serena Williams vandt i tre sæt over søsteren Venus Williams ved US Open.
Serena Williams skal nu blot vinde de næste to kampe for at sikre historisk bedrift. Arkivfoto
Serena Williams skal nu blot vinde de næste to kampe for at sikre historisk bedrift. Arkivfoto Foto: Charles Krupa/AP

Drømmen om at vinde alle kalenderårets grand slam-turneringer lever i den grad for amerikanske Serena Williams.

Verdensetteren er klar til semifinalen i US Open, efter at hun tirsdag slog sin søster Venus Williams i tre sæt med 6-2, 1-6 og 6-3 i New York.

Som cifrene antyder, var det en bølgende affære, hvor Serena - lillesøsteren - kom bedst fra start, men i andet sæt var billedet helt omvendt.

Serena Williams' dobbeltfejl sikrede Venus muligheden for at bryde forhåndsfavorittens serv til 3-1, og det udnyttede den ældste søster. Serena kunne slet ikke få sin serv til at fungere, mens Venus spillede klogt og tvang kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Det er 11. gang, at søstrene må ud i tre sæt i deres nu 27 indbyrdes opgør.

Her viste Serena Williams masser af den aggressivitet, der har sikret hende sejren i både Australian Open, French Open og Wimbledon i år.

Særligt Serenas baghåndsslag langs linjen gjorde ondt på søsteren, som kom bagud 0-3 i tredje sæt og aldrig formåede at komme tilbage ved at bryde Serenas serv.

I alt 35 vindere leverede Serena i kampen, som hun afgjorde med et servees til 6-3.

- Det var slet ikke nemt for mig i dag. Hun (Venus, red.) slog hårdt og stod godt, siger Serena Williams i et tv-interview på banen umiddelbart efter opgøret.

I de 27 indbyrdes opgør har Serena vundet 16 gange, mens Venus har 11 sejre.

Serena Williams skal i semifinalen møde italienske Roberta Vinci, der ligger nummer 43 på verdensranglisten og derfor ikke er seedet i turneringen.

Williams kan blive den første siden Steffi Graf i 1988 til at vinde de fire største tennisturneringer i kvindesingle inden for kalenderåret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.