William og Kate trodser terrortrusler

Det royale par nægter at blive hjemme fra deres planlagte tur til Indien, selv om landets myndigheder netop har advaret mod terror.
William og Kate har tillid til, at Indiens politi har styr på sikkerheden, når parret kommer på besøg.
William og Kate har tillid til, at Indiens politi har styr på sikkerheden, når parret kommer på besøg. Foto: Geoff Pugh/AP

Prins William og hertuginde Kate rejser til Indien, nærmest samtidig med at det indiske politi har advaret mod et stigende antal terrorister, der frygtes at være rejst ind i landet fra Pakistan.

Men samtidig har Indiens myndigheder skruet gevaldigt op for sikkerhedsniveauet, og der ventes at være et maksimalt politiopbud, når det royale, britiske par besøger storbyerne Mumbai og Delhi, som begge frygtes at stå på terroristernes liste.

Parret har netop deltaget i en reception på Kensington Palace, hvor både forretningsfolk og studerende fra netop Indien og Bhutan var inviteret med som gæster. Ifølge The Telegraph sagde prins William til gæsterne, at han glædede sig til rejsen, og han virkede til at bekymre sig mere om varmen end om terror.

- Mumbai er omkring 35 grader varmt nu - det bliver hårdt. Men jeg har fået nok af vinter, nu vil jeg gerne afsted.

Ifølge Indiens politi er der foretaget ekstraordinære sikkerhedsforanstaltninger i både Mumbai, Delhi og Goa som følge af den forventede terrortrussel.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.