Wildcard er annulleret: Speedwaykørere får deres vilje

Grandprix-kvalifikation i Esbjerg er udskudt med fire dage, og Michael Jepsen Jensens wildcard er annulleret.
Der er torsdag aften fundet et kompromis i en betændt sag i dansk speedway, hvor flere kørere truede med at blive væk fra et løb i Esbjerg. (Arkivfoto).
Der er torsdag aften fundet et kompromis i en betændt sag i dansk speedway, hvor flere kørere truede med at blive væk fra et løb i Esbjerg. (Arkivfoto). Foto: Jarek Pabijan/Polfoto

Flere utilfredse speedwaykørere har torsdag aften haft held til at få annulleret et omstridt wildcard, der var blevet tildelt konkurrenten Michael Jepsen Jensen forud for den danske grandprix-kvalifikation.

På et møde med ledere fra Danmarks Motor Union (DMU) er det blevet besluttet at udskyde kvalifikationen i Esbjerg fra 15. til den 19. april.

Dermed kan samtlige kørere stille til start - også Michael Jepsen Jensen, som DMU havde tildelt et wildcard, fordi han skulle køre i Polen på den oprindelige dato.

Wildcardet til konkurrenten fik de øvrige oprørte speedwaykørere til at true med en boykot af grandprix-kvalifikationen, da de mente, at Jepsen Jensen blev favoriseret.

Sagen fik samtidig landstræner Anders Secher til at trække sig fra sin post.

På torsdagens møde er DMU og kørerne nået til enighed om, at der køres om fem pladser i Esbjerg. Først efter løbet vil DMU tildele et wildcard.

Kvalifikationen i Esbjerg er en forløber for den internationale grandprix-kvalifikation.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.