Washington Post: Flygtninge flygter fra vidunderlandet Danmark

Unge mener Danmarks omdømme lider skade af vores flygtningepolitik. Læs her hvordan udenlandske medier og politikere har omtalt Danmark i forbindelse med flygtningekrisen.
En stor del af de flygtninge, der er kommet ind over den danske grænse, har ønsket at fortsætte til Sverige. Men er Danmarks omdømme blevet dårligere, eller er de bare en "døgnflue af dårlig omtale?"
En stor del af de flygtninge, der er kommet ind over den danske grænse, har ønsket at fortsætte til Sverige. Men er Danmarks omdømme blevet dårligere, eller er de bare en "døgnflue af dårlig omtale?" Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix/arkiv.

- Jeg synes, det er kynisk at henvende sig sådan til flygtninge i Libanon, som udgør næsten halvanden million, og som bor under meget trange forhold.

Sådan sagde Kristina Persson, minister for Norden, i et debatprogram om Sverige og Danmarks forskellige tilgang til flygtningekrisen.

Danske unge svarer ifølge en stor undersøgelse fra Analyse Danmark, at Danmarks omdømme er blevet skadet i forhold til udlandet under flygtningekrisen.

Og se man på meldingerne fra flere steder i den udenlandske presse har danske unge måske en pointe.

BBC, The Independent, The Wall Street Journal, Al Jazeera, New York Times og Washington Post er blot nogle af de medier, der har nævnt det danske annonce-fremstød i libanesiske medier.

cOPENhagen?

I en artikel, der ser på, hvordan flygtningestrømmen bringer 'det bedste og det værste frem i Europa' har New York Times fremhævet annoncerne, altså under det, de karakterisere som værende blandt 'det værste'.

Også Washington Post skrev om, hvordan den nye danske mindretalsregering har 'indskrænket flygtninges rettigheder drastisk, og hvordan Danmark bliver ved med at isolere sig fra tilstrømningen af nytilkomne i Europa.'

Det danske samfunds homogenitet og Dansk Folkepartis indflydelse er en forhindring for integrationen af udlændinge, har avisen blandt andet skrevet.

Under overskriften: 'Flygtninge i massevis flygter fra det europæiske vidunderland Danmark' hedder det:

- Indtil for nylig brandede København sig som tolerant og venlig over for udlændinge ved at bruge sloganet cOPENhagen. I disse dage ser mange udlændinge det nok ikke sådan, skriver Washington Post.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.