Wammen: Rusland skal passe på

Forsvarsminister kalder hændelse med russisk kampfly for "farlig og helt unødvendig".
Rusland må respektere, at sikkerheden kommer først, lyder det fra dansk forsvarsminister.
Rusland må respektere, at sikkerheden kommer først, lyder det fra dansk forsvarsminister. Foto: CIMBER CIMBER/POLFOTO

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) taler med store bogstaver om en hændelse, hvor et passagerfly fra Cimber fredag måtte ændre kurs for ikke at ramme et russisk kampfly i luftrummet over Østersøen.

- Det er farligt og helt unødvendigt, at russiske militærfly flyver så tæt på den civile lufttrafik i Østersøen. Sikkerheden for passagererne skal altid komme først, og det må Rusland respektere, siger Wammen i en pressemeddelelse.

Her erklærer ministeriet, at ministeren ser på sagen med "stor alvor" og "er skarp i sin kritik af de russiske flyvninger".

Hændelsen kom til offentlighedens kendskab lørdag, da det svenske forsvar beskrev den i de svenske medier.

- Det er særdeles vigtigt, at flysikkerheden tages alvorligt af alle stater - også Rusland. Både hvad angår civile og militære flyvninger, fastslår Nicolai Wammen.

Hændelsen skete i en del af internationalt luftrum, som den svenske flyvekontrol har ansvar for.

Ifølge ministeriet havde det danske afvisningsberedskab tidligere identificeret og fulgt det russiske militærfly, og rapporteret tilstedeværelsen til de danske civile flyvekontrolmyndigheder.

- Jeg er i tæt kontakt med den svenske forsvarsminister, og det danske og svenske forsvar og de civile myndigheder arbejder sammen omkring den konkrete hændelse og flysikkerheden i Østersø-området, fortæller ministeren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.