Wammen og Ellemann er fjender – og venner

Venstres og Socialdemokraternes nye politiske ordførere er fjender i Folketinget – men drikker også øl sammen.
De to profiler har afløst Inger Støjberg (V) og Maja Panduro (S) på de politiske ordfører-poster.
De to profiler har afløst Inger Støjberg (V) og Maja Panduro (S) på de politiske ordfører-poster. Foto: Kim Haugaard/arkiv/Scanpix

Ud af Folketingets 179 medlemmer vil særligt to gøre sig bemærket med timevis af taletid på tv, i radio og i landets aviser. Det er de to nye politiske ordfører for Venstre og Socialdemokraterne, Jakob Ellemann-Jensen og Nicolai Wammen.

I medierne vil de bekrige hinanden på ord, men når kameraerne er slukkede, kan de to kamphaner, der begge stillede op i Aarhus, sagtens hygge sig. De har blandt andet drukket fadøl sammen efter valgdebatter, skriver BT.

- Jeg har et godt forhold til Nicolai. Og det er jo godt, man svinger sammen, for man ser meget mere til sin modstander i en tre uger lang valgkamp, end man gør til familie og venner. Jeg kommer meget mere i søgelyset nu. Men det er jo også vanskeligt at gå ind i politik med et ønske om at bevare sin anonymitet, siger Jakob Ellemann-Jensen til BT, der også får rosende ord fra modparten.

- Jakob er en dygtig og humoristisk fyr, som jeg personligt sætter stor pris på. Men vi får nogle skarpe debatter om, hvilken udvikling vi vil have i Danmark. Han er optaget af at sætte skatter ned, jeg er optaget af at bevare vores velfærd. Det kommer til at slå gnister - men også med et glimt i øjet, siger Nicolai Wammen.

De to profiler har afløst Inger Støjberg (V) og Maja Panduro (S) på de politiske ordfører-poster.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.