Vrede læsere til Thyra Frank: Skam dig!

En massiv horde af vrede læsere raser mod Thyra Frank på Facebook, efter hun har efterlyst mere medmenneskelighed hos sygeplejersker.
"Kan du holde dig selv ud, Thyra? Skam dig."
"Kan du holde dig selv ud, Thyra? Skam dig." FOTO: Jørn Deleuran/Scanpix

"Hun er da ikke rigtig klog," skriver læseren Henning om Thyra Frank på Facebook.

Og han er ikke ene om at kritisere Liberal Alliances socialordfører og den tidligere plejehjemsleder, efter at det i går kom det frem, at hun hellere vil passes af en klejnsmed end af en sygeplejerske.

Historien har medført kraftige reaktioner fra Avisen.dk's læsere på Facebook, der giver Thyra Frank en tommelfinger nedad og erklærer sig enig med Sygeplejerådet, der kalder hendes udtalelse for usmagelig og populistisk.

Sygeplejersker: Vi er pressede

"Er vi sygeplejersker ikke dannede og medmenneskelige? Det vil jeg nu mene, de fleste af os er. Vi arbejder under de betingelser, vi bliver givet fra højere instanser, og vi må konstant gå på kompromis," skriver Helen. Hun er en af flere sygeplejersker, der har været inde og kommentere på historien.

"Herre Gud, konen ved jo ikke hvad det handler om! Det handler om presset personale, der ikke har tiden til patienterne," skriver Rikke.

En anden læser, Sisse, mener, at Thyra Frank i stedet burde fokusere på de manglende ressourcer, der gør, at sygeplejersker har svært ved at gøre deres arbejde ordenligt. Hun mener, det er usmageligt, at Thyra Frank ingen situationsfornemmelse har.

Kan du holde dig selv ud?

Dog er der læsere, der bakker Thyra Frank op:

"Hun har så evigt ret, der ikke tid til omsorg og empati i dag," skriver Tinna.

En anden læser, Lone, er også enig i Thyra Franks udtalelse, som, hun mener, er meget rammende og siger noget om, at der er brug for at blive gjort noget ved ældreplejen i Danmark.

Men størstedelen læserene har kun harme tilovers og kommer med en række grove reaktioner mod Thyra Frank og hendes parti, Liberal Alliance.

Kirsten skriver: "Kan du holde dig selv ud, Thyra? Skam dig."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.