Vrede læsere: Betal "efterløn" tilbage, Holst

Forsvarsminister, Carl Holst (V), har bare at betale såkaldt ”efterløn” fra Region Syddanmark tilbage, lyder det nu fra Avisen.dk’s læsere.
"Det er bestemt ikke rimeligt, når alle andre skal spare og der bliver skåret både her og der,” skriver læseren Gitte på Facebook.
"Det er bestemt ikke rimeligt, når alle andre skal spare og der bliver skåret både her og der,” skriver læseren Gitte på Facebook. Foto: Linda Kastrup/arkiv/Scanpix

Host op, Holst!

Avisen.dk’s læsere synes ikke, det er rimeligt, at Ministeren for Forsvaret og Nordisk Samarbejde, Carl Holst, nu både scorer ministerløn (1.200.000 kroner) og såkaldt "efterløn" som afgående regionsrådsformand for Region Syddanmark (833.040 kroner).

På spørgsmålet ’er det i orden, at Carl Holst kan score dobbeltløn’ svarer 67 procent af de 1256 læsere, der har stemt ’nej – han bør sende pengene tilbage, og reglerne skal ændres’.

Lille opbakning

27 procent svarer ’nej - ændr reglerne, men Holst skal ikke sende nogle penge tilbage.’

Endelig svarer kun seks procent, ’ja - han følger jo bare reglerne.’

Region Syddanmark oplyser til TV 2, at udbetalingerne af efterlønnen sker på baggrund af gældende regler. Der skæres ikke i vederlaget, hvis en person bliver valgt som folketingsmedlem eller minister.

Omvendt bliver der skåret i vederlaget, hvis "en fratrådt regionsrådsformand tiltræder som borgmester, magistratsmedlem eller udvalgsformand i en kommune med delt administrativ ledelse eller på ny tiltræder som regionsrådsformand," som der står i bekendtgørelsen for vederlaget.

Vrede læsere

På Avisen.dk’s Facebook-side giver flere læsere udtryk for, at de ikke kan se rimeligheden i det.

Gitte skriver: ”Det er bestemt ikke rimeligt, når alle andre skal spare og der bliver skåret både her og der.”

Lasse er enig: ”Og jeg må ikke få ydelse fra kommunen, fordi jeg er sikret pension fra mit arbejde. Jo, det godt, de hytter deres eget skind.”

Bente mener, at denne historie styrker nogle danskeres foragt for politikere: ”Forlader vi andre et job for et andet, får vi jo heller ikke løn fra begge arbejdspladser. Der må være ligestilling. Dette er bare en af årsagerne til, at vi er mange, der har politikerlede,” skriver hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.