Vrede Johnny Larsen genopstår: "Jeg kan ikke lade være"

Den populære og kontroversielle blogger Johnny Larsen er tilbage på Avisen.dk efter to års radiotavshed.
"Jeg har en indbygget retfærdighedssans, som jeg åbenbart ikke kan piske ihjel."
"Jeg har en indbygget retfærdighedssans, som jeg åbenbart ikke kan piske ihjel." Foto: Privat

I næsten to år har Johnny Larsen forsøgt at holde mund. 

Helbreddet hos en af Avisen.dk's mest læste og kontroversielle bloggere kunne ikke holde til det, og han lagde bloggen på hylden og lukkede sin Facebook-profil.

Men nu har 64-årige Johnny Larsen alligevel fundet sin skarpe pen frem fra skuffen og vil fremover igen blogge for Avisen.dk.

- Jeg kan ikke lade være. Jeg har en indbygget retfærdighedssans, som jeg åbenbart ikke kan piske ihjel. Jeg kan ikke få den til at klappe kaje, siger han.

Johnny Larsen er uddannet journalist og har i sine yngre dage arbejdet mange år som havnearbejder og i postvæsenet. Han skrev i næsten to år bloggen Rapport fra en syg stodder på Avisen.dk. Den handlede især om hans egen kamp mod systemet.

Bloggen gav ham en plads i mediebilledet, og daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) skrev til ham og inviterede ham til møde. Han kom flere gange i tv som billedet på de mange syge, der var i klemme i systemet, og var i tv-debat med Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

Tærede på helbreddet

Men det tærede voldsomt på Johnny Larsens helbred at være talerør for de syge og udstødte i samfundet.

- Jeg har en retfærdighedssans, så ser jeg, at noget er galt, synes jeg, at jeg skal ordne det, siger han og fortæller, at det startede allerede, da han som teenager samlede underskrifter ind mod Vietnamkrigen.

Men bloggeren regner med, at han kan holde til det denne gang.

- Jeg tror på, at jeg har fået styr på det. Jeg kan nøjes med at have min vrede uden at mene, at jeg skal redde alle mulige andre enkeltpersoner, siger han og fortsætter:

- Jeg render alligevel rundt og bliver frustreret over det, jeg ser ske. Så vil jeg give mit besyv med. 

Vreden er ikke væk

Johnny Larsen blev kendt for sine bramfri og vrede udbrud på sin blog og blandt andet har Joachim B. Olsen fået ord som "brøleabe," "tæppepisser" og "pauseklovn" kastet efter sig. Og vreden er ikke væk, fortæller Johnny Larsen. 

- Per definition er jeg nok en vred ung mand på nogle og 60, og det har været min drivkraft i alle årene. Tonen er min stil. At være vrissen og en gang imellem skyde med spredehagl, siger han.

Johnny Larsen har i dag fået seniorførtidspension, men bliver trukket i pension, når kæresten har tjent for meget. Pensions-reglerne tager heller ikke tager hensyn til, at man som pensionist har et barn under 18 år, som Johnny Larsen har.

Men med den genopståede blog vil han tage mindre udgangspunkt i sin egen situation og i stedet forsøge at ramme bredere.

Læs Johnny Larsens første blogindlæg her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.