Vrede i Dansk Folkeparti: Er de blevet for røde?

Flere i DF's bagland har meldt sig ud af partiet. De er oprørte over den venstredrejning, de mener, DF har taget.
Det knager i DF-baglandet. Mindst ti personer har, ifølge DR Nyheder, meldt sig ud af partiet i protest mod det, de kalder en venstre-drejning.
Det knager i DF-baglandet. Mindst ti personer har, ifølge DR Nyheder, meldt sig ud af partiet i protest mod det, de kalder en venstre-drejning. Dansk Folkeparti (årsmøde)

Der er mislyde i det DF'ske bagland. Det skriver dr.dk.

DR Nyheder har været i kontakt med 10 personer, der har meldt sig ud af Dansk Folkeparti. De er utilfredse med det, de kalder en venstredrejning af partiet. Flere af dem har bestridt tillidsposter.

En af dem, der står frem med kritik er Mads Larsen fra Aalborg. Han savner mere borgerlig politik og siger til dr.dk:

"Det, der er borgerligt for DF, er, at de støtter Kongehuset, folkekirken og andre forskellige klassiske danske ting. Det er da også vigtigt, men den økonomiske politik kan man altså ikke bare se bort fra, og den er altså absolut ikke borgerlig."

Tidligere har Dansk Folkeparti kæmpet for, at de offentlige udgifter skal gøres væsentligt mindre, og at skatterne skal nedsættes kraftigt kombineret med offentlige besparelser.

Men nu kæmper partiet altså for det modsatte, mener kritikerne.

I Herning har tidligere byrådsmedlem for DF, Kasper Ravn Fredensborg, også sagt farvel til DF.

"Hovedårsagen er, at Dansk Folkeparti er rykket for langt over i rød blok. De er simpelthen blevet for socialistiske, blandt andet på dagpengeområdet hvor man ikke vil holde fast i stramningerne," siger Kasper Ravn Fredensborg til dr.dk. Han  er nu løsgænger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.