Vrede arbejdsløse protesterer på jobcentre i dag

Under overskriften "Jobcentrene er fyldt - hvor er jobbene?" vil en aktionsgruppe fylde jobcentre i København, Randers, Aalborg og Aarhus i protest mod dagpengestramninger, kontanthjælosreform og regeringens generelle beskæftigelsespolitik.
Jobcentrene er fyldt - hvor er jobbene? spørger en aktionsgruppe idag mellem 9-10 på fire af landets jobcentre.
Jobcentrene er fyldt - hvor er jobbene? spørger en aktionsgruppe idag mellem 9-10 på fire af landets jobcentre. Foto: Scanpix

Hvis du har planlagt et besøg hos jobcentret i dag mellem 9-10, kan det være en god idé at finde et andet tidspunkt. I hvert fald hvis du bor i København, Aarhus, Aalborg eller Randers, skriver netavisen Modkraft.dk.

Her vil en aktionsgruppe nemlig forsøge at fylde jobcentrene til randen med arbejdsløse, der er faldet ud af dagpengesystemet eller på anden måde står uden arbejdsmarkedet og uden forsørgelse:

"Det handler ikke kun om dagpenge, men også om den generelle politik, hvor ikke kun folk på dagpenge, men også for eksempel kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister, fleksjobbere og mange flere betaler prisen for en økonomisk krise, de er uden skyld i. Derfor er der brug for et opgør med hele regeringens fattigdomsskabende politik," siger Anne Rytter til Modkraft.dk.

Hun er en del af gruppen "Bekæmp Fattigdom NU", der står aktionerne. Men selvom initiativet er startet af græsrødder og aktivister, møder aktionen opbakning fra en række fagforeninger, hvilket ifølge Anna Rytter skyldes, at stramningerne over for de arbejdsløse nu rammer end 60.000 danskere.

Her henviser nu til de 47.000 arbejdsløse der ifølge A-kassernes samvirke har mistet deres dagpenge siden januar 2013 samt de 14.000 der vil miste dem i det kommende år.

"Jobcentrene er fyldt - hvor er jobbene?" i dag mellem kl. 9-10 på følgende jobcentre:

København, Nyropsgade 41, København V.

Aarhus, Værkmestergade 3-5, Aarhus C.

Aalborg, Vestre Havnepromenade 15, Aalborg

Randers, Regimentvej 10 D, Randers NØ

Kilde: Modkraft.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.