Vred Søren Ryge: Vennen Anders blev nægtet øl på plejecenter

Nu kommer alkoholpolitik på kommune-dagsordenen.
- Det er umyndiggørelse at fratage ældre, syge mennesker muligheden for en øl, et glas vin eller en snaps til sildemaden. Ikke engang nytårsaften må de få et glas, skriver Søren Ryge.
- Det er umyndiggørelse at fratage ældre, syge mennesker muligheden for en øl, et glas vin eller en snaps til sildemaden. Ikke engang nytårsaften må de få et glas, skriver Søren Ryge. Foto: Scanpix/arkiv

Hvorfor må en ældre mand på et rehabiliteringscenter ikke nyde en kold øl til sin sildemad?

Det spørgsmål går den populære tv-vært Søren Ryge så meget på, at han nu har skrevet et læserbrev til den lokale avis, skriver BT.

Det sker efter, at DR-værten besøgte sin ven Anders Christian Sørensen, der er kendt fra tv-programmet ’Anders og Julius’, på Tirstrup Rehabiliteringscenter på Syddjurs i foråret. Anders, der døde den 6. maj i år, havde spurgt Søren Ryge, om ikke han ville tage en kold øl med til ham.

Og det ville den piberygende DR-vært gerne, skriver han i læserbrevet til Randers Amtsavis.

Han spurgte derfor pænt personalet om lov, men svaret var nej. Der er forbud mod alkohol på Tirstrup Rehabiliteringscenter, fordi man engang havde problemer med en patient, der drak for meget, skriver Søren Ryge, der derfor tog sagen i egen hånd.

Han smuglede en øl ind til sin mangeårige ven. Det blev dog opdaget af personalet, der hældte øllet ud i vasken.

- Det er umyndiggørelse at fratage ældre, syge mennesker muligheden for en øl, et glas vin eller en snaps til sildemaden. Ikke engang nytårsaften må de få et glas, skriver Søren Ryge.

'Uværdigt'

Han har nu opfordret Syddjurs Kommune til at ændre alkoholforbuddet. Og den bold har Ole Bollesen (S), der er formand for udvalget for sundhed, ældre og socialområdet i Syddjurs Kommune, grebet.

- Det, der faldt mig for brystet, var, at det var uværdigt. Man må snildt kunne acceptere en enkelt øl til Anders’ mad. Det må vi kunne gøre mere fleksibelt og fremfor alt mere værdig, siger han til BT.

Ole Bollesen tager nu sagen op i udvalget for sundhed, ældre og socialområdet.

Liberal Alliances Joachim B. Olsen mener, at historien viser, at "offentlig service ikke har meget med service at gøre". Det skriver han i et opslag på Facebook:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.