Vred Rohde til Støjberg: Min mor ville ikke kunne blive dansker

Jens Rohde kritiserer nu Inger Støjbergs forslag til skærpede krav til dansk statsborgerskab.
Jens Rohde er fortørnet over et nyt forslag fra integrationsminister og partifællen Inger Støjberg.
Jens Rohde er fortørnet over et nyt forslag fra integrationsminister og partifællen Inger Støjberg. Foto: Scanpix

Venstre-politikeren Jens Rohde er langt fra tilfreds med parti-kollegaen Inger Støjbergs forslag om at stramme den sprogprøve, der giver adgang til dansk statsborgerskab.

Integrationsministeren vil med med fire nye krav gøre det sværere at blive dansk statsborger. Blandt andet skal kravet til danskkundskaber skærpes, så ansøgere kunne bestå en danskprøve på et højere niveau end i dag.

Og det har fået Jens Rohde til tasterne på Facebook (se opslag nederst i artiklen), hvor EU-politikeren henviser til sine egne familieforhold.

- Min mor er Tysk. Det samme er min svigermor. De har begge levet og arbejdet hårdt i Danmark i mange år. Ingen af dem har nogen sinde ligget samfundet til last. Tværtimod. Men de kom begge hertil som tyske statsborgere og fandt det danske sprog meget vanskeligt.
Jeg er glad for, at de har fået deres statsborgerskab. Trods det, at de taler et fint dansk begge to, ville i hvert fald min mor med de nye sprogkrav, som man nu vil indføre, næppe kunne opnå statsborgerskab, skriver Jens Rohde blandt andet på Facebook.

Er der nogen, der siger stop?

Jens Rohde er fortørnet over, at et liberalt parti, som han selv er medlem af potentielt ville havde ekskluderet hans mor og svigermor fra at opnår dansk statsborgerskab.

- Tænk, hvor mange mennesker, der permanent og fuldt lovligt opholder sig i Danmark i mere end syv år, som vi forlanger integrerer sig, men som aldrig får en chance for at blive danske statsborgere. Det kan man da kalde eksklusion. SUPERLIBERALT! raser Jens Rohde på Facebook.

Han efterlyser andre borgerlige og liberale, der siger fra over for integrationsministerens kurs.

- Er der snart nogle borgerlige og liberale, som siger stop, eller skal vi bare finde nye grupper hver dag, som vi kan holde ude af selskabet? Velbekomme! lyder det fra Jens Rohde, der var ungdomskæreste med Inger Støjberg i starten af 1990'erne.

Min mor er Tysk. Det samme er min svigermor. De har begge levet og arbejdet hårdt i Danmark i mange år. Ingen af dem har...

Posted by Jens Rohde on 3. september 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.