Vred Richard Ragnvald: Jeg slår indbrudstyve ned med kølle!

Selvtægt er en nødvendighed. Det siger dansktopsangeren Richard Ragnvald.
Det er urimeligt, at jeg skal straffes, hvis jeg banker en indbrudstyv i mit eget hjem ned, siger Richard Ragnvald.
Det er urimeligt, at jeg skal straffes, hvis jeg banker en indbrudstyv i mit eget hjem ned, siger Richard Ragnvald. Foto: Scanpix/arkiv

- Jeg er helt kold, når det kommer til selvtægt, og er helt bestemt selv klar til det. 

Det siger dansktopsangeren Richard Ragnvald til BT tirsdag.

Udtalelsen kommer, efter rigmanden Karsten Ree efterlyste handledygtighed fra de danske politikere, når det kommer til at sikre danskerne i deres eget hjem.

Karsten Ree vil gerne have lov til at bære våben.

- Det burde være muligt for en person som mig at have en pistol, jeg kan bruge til at forsvare mig selv i mit eget hjem. Det kunne jeg godt tænke mig, sagde han forleden til BT.

Dybt urimeligt

Richard Ragnvald mener, at det danske retssystem er slapt, og det derfor er nødvendigt med selvtægt, og at det er urimeligt, at man kan blive dømt for selvtægt.

- Hvis der kommer en og bryder ind i mit hus, og jeg får fat i ham og banker ham ned med en kølle, er det mig, der bliver straffet, og ikke ham. Sådan har det altid været, og det, synes jeg, er dybt urimeligt. Ligefrem at skyde nogen er dog nok lige at gå over stregen, men hvis der er nogen, der bryder ind i mit hus, har jeg en kølle, og så slår jeg manden ned, siger han til BT.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.