Vred Renée Toft Simonsen: Sosu'er og pædagoger styres med mistillid og kontrol

Der er brug for nogle helt andre rammer for de ansatte på landets plejehjem og daginstitutioner, mener Renée Toft Simonsen.
Politikerne mangler respekt for fagligheden blandt de ansatte på landets plejehjem og daginstitutioner, mener Renée Toft Simonsen. 
Politikerne mangler respekt for fagligheden blandt de ansatte på landets plejehjem og daginstitutioner, mener Renée Toft Simonsen.  Foto: Martin Ballund / Scanpix

De ansatte på landets plejehjem og daginstitutioner gør deres allerbedste.

Det er psykolog, forfatter og tidligere fotomodel Renée Toft Simonsen slet ikke i tvivl om om. Men sosu'erne, som tager sig af vores ældre, og pædagogerne, som tager sig af vores børn, har brug for nogle helt andre rammer at arbejde under, mener hun.

Det siger hun til Fagbladet FOA.

- Man kværner bare henover dem. De bliver rendt over ende og får at vide, hvad de skal gøre, og hvordan de skal nå det. Vi styrer med mistillid, og det skal vi til livs, siger hun. 

I følge Renée Toft Simonsen gider politikerne ikke høre på de ansatte - fagfolkene - som er dem, der hver dag skal have enderne til at nå sammen.

Overfor Fagbladet FOA efterlyser hun mindre fokus på kroner og øre og mindre kontrol med medarbejderne.

Går ud over borgerne

Arbejdsforholdene afspejler ifølge Renée Toft Simonsen en behandling af børn og ældre i vores samfund, som gør hende vred.

Selv oplever hun, hvordan hendes mors mand er blevet umyndiggjort, efter han er kommet på plejehjem.    

- Dagens indhold for ham er at få sine smagsløg pirret, men det kan jo være det samme, hvis han får serveret en gang smags- og duftløst ruskomsnusk-rodsammen i plastikindpakning. Det er sgu ikke værdigt, siger hun til Fagbladet FOA. 

Det gælder desværre generelt behandlingen af ældre, mener hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.