Vred Michel Platini afviser bestikkelse

Franskmanden overvejer at lægge sag an mod avis, efter at han er blevet beskyldt for at have modtaget maleri.
Michel Platini overvejer at starte en injuriesag, efter en avis skrev, at han havde modtaget bestikkelse i forbindelse med tildelingen af VM-værtskabet for 2018.
Michel Platini overvejer at starte en injuriesag, efter en avis skrev, at han havde modtaget bestikkelse i forbindelse med tildelingen af VM-værtskabet for 2018. Foto: Michael Probst/AP

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, har taget til genmæle, efter at han er blevet beskyldt for at have modtaget bestikkelse i forbindelse med tildelingen af værtskabet for VM i 2018.

Franskmanden blev ifølge avisen The Sunday Times tilbudt et kostbart maleri - angiveligt malet af Pablo Picasso - for at stemme på Rusland, der i december 2010 blev tildelt værtskabet for slutrunden i 2018.

59-årige Michel Platini har reageret vredt på beskyldningerne.

- Jeg vil gerne pointere, at beskyldningerne er helt og aldeles fiktive, og avisen erkender selv, at den ingen beviser har for at støtte op om dette latterlige rygte, siger Michel Platini til nyhedsbureauet AFP.

- Sagen er nu overdraget til mine juridiske rådgivere i forhold til en eventuel injuriesag, siger Uefa-præsidenten.

Sagen kommer i en tid, hvor tildelingen af VM-værtskaberne i 2018 og 2022 er under hård beskydning.

Det internationale fodboldforbund (Fifa), hvor Platini er medlem af eksekutivkomitéen, offentliggjorde for nylig dele af en rapport, hvor Rusland og 2022-værten, Qatar, blev frifundet for korruption i forbindelse med tildelingen af VM-værtskaberne.

Fifa er blevet kritiseret for ikke at offentliggøre hele rapporten, og netop Michel Platini har været en af fortalerne for åbenhed om hele rapporten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.