Vred hundeopdrætter satte ild til dyreklinik

Ifølge Nordjydske.dk havde en 53-årig psykisk ustabil kvinde set sig så sur på ejeren af en dyreklinik i Vestre Hassing, at hun tændte ild til klinikken.
Kvinden hældte benzin ud langs bygningen og tændte ild til det. Heldigvis var der ved et rent tilfælde overnattende gæster indenfor med særlig forstand på brandslukning.
Kvinden hældte benzin ud langs bygningen og tændte ild til det. Heldigvis var der ved et rent tilfælde overnattende gæster indenfor med særlig forstand på brandslukning. Scanpix - arkivfoto

Det slog tilsyneladende klik for en 53-årig hundeopdrætter, da hun natten til tirsdag tog en drastisk beslutning og bestemte sig for at brænde Vodskov Dyreklinik i Vester Hassing ned.

Kvinden havde ellers i flere år benyttet dyreklinikken og havde altid haft et godt forhold til ejeren. Men for nogle uger siden ragede de uklar, og det endte i et personligt opgør, der kulminerede med ildspåsættelsen tirsdag morgen.

Det kom ifølge Nordjydske.dk frem under et grundlovsforhør tirsdag eftermiddag, hvor den 53-årige blev varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for brandstiftelse.

Tirsdag morgen kørte kvinden til klinikken. Hun havde undervejs købt noget benzin på en tankstation, og fremme ved dyreklinikken hældte hun benzinen langs muren og antændte det med en lighter.

Et rent lykketræf

Ved et rent tilfælde - et yderst heldigt et af slagsen - befandt der sig syv ungarske brandfolk i bygningen, da kvinden tændte ild til den.

De var på kursus og overnattede på 1. sal. De greb hurtigt ind og forhindrede en større brand. Omkring en time senere blev den 53-årige anholdt i sit hjem.

På baggrund af kvindens forklaring valgte retten at varetægtsfængsle hende efter den mildere brandstiftelsesparagraf, da retten ikke mente, at kvinden havde vidst, at der var personer i bygningen og derfor ikke havde haft til hensigt at bringe andres liv i fare.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at hun har psykiske lidelser og ikke have taget sin medicin i en uge op til brandstiftelsen. Derfor begærede retten en mentalundersøgelse af kvinden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.