Vred Annisette: Løkke og co. smider alt væk og ødelægger det

Forsangeren for The Savage Rose er klar med en opsang til regeringen.
- Når jeg skriver de sange, jeg gør, er det også fordi jeg føler, der er en stor del af verden, som lige nu ikke bliver hørt og ikke bliver taget alvorligt, siger Annisette.
- Når jeg skriver de sange, jeg gør, er det også fordi jeg føler, der er en stor del af verden, som lige nu ikke bliver hørt og ikke bliver taget alvorligt, siger Annisette. Foto: Scanpix/arkiv

Hun er 67 år gammel, men leverer stadig koncerter, der kaster flotte anmeldelser af sig.

Sammen med The Savage Rose har Annisette udgivet en stribe rockalbums siden gruppen blev dannet i 1967.

De har oplevet samfundet udvikle sig, og den dag i dag påvirker virkeligheden stadig Annisettes musik.

Det fortæller hun i et interview med Gaffa.

– Jeg har det sådan, at når jeg skriver en sang, så skal den være nødvendig, og tiden lige nu presser én til at tænke ud over, hvad der bare er underholdning. Det har nok altid ligget hos mig, at jeg ikke bare skulle være underholder. Jeg har altid følt, at det forpligtede, når jeg stod på en scene – at jeg skulle tage mig ekstra sammen, når jeg stod der – konfronteret med en masse mennesker, der lyttede til, hvad jeg havde på hjerte. Når jeg skriver de sange, jeg gør, er det også fordi, jeg føler, der er en stor del af verden, som lige nu ikke bliver hørt og ikke bliver taget alvorligt. En del af verden hvis eksistens, man prøver at lukke øjnene for. I de værste tilfælde ser vi endda udryddelse, og jeg føler ikke, det nogensinde har været værre, end det er lige nu. Det har en nærmest traumatisk effekt på mig, siger hun til Gaffa.

Alt bliver opløst

Hun mener, at der lige nu er en fastlåst situation i Danmark, der skal brydes. Når hun bliver spurgt om, hvad der især frustrerer hende, svarer hun:

– At vi har en regering, der ikke tager klimaet alvorligt, og som ikke vil hjælpe mennesker i nød. Alt det, vi har bygget op, bliver opløst nu. På trods af, at politikken ikke altid var lige god, var vi dog på vej mod nogle bedre løsninger, men nu bliver det hele bare smidt væk og ødelagt. Så kan vores børnebørn få lov at begynde igen forfra. Jeg forstår slet ikke, hvordan mange af politikerne overhovedet kan være politikere, jeg kan ikke begribe, hvad folk har valgt dem på. Dårlig propaganda, de aldrig nogensinde kommer til at efterleve. Jeg talte med en ung pige, der ville stemme Dansk Folkeparti, fordi hun mente, de gik ind for dyrevelfærd. Og jeg kiggede bare på hende og sagde: "Det må du love mig ikke at gøre!" Hun havde set en plakat, hvor der var én, der sad med en gris.

Det nyeste album fra The Savage Rose hedder Roots of the Wasteland og er fra maj 2014.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.