Vildt vejr over Danmark: Skybrud og vindstød af stormstyrke på vej

Lørdag rammer et hidsigt regnvejr Danmark. Her kan du se, hvordan du kan blive ramt.
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) advarer om, at enkelte dele af landet vil blive ramt af skybrud i eftermiddagstimerne.
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) advarer om, at enkelte dele af landet vil blive ramt af skybrud i eftermiddagstimerne. Foto: DMI

Regn, regn og så lidt mere regn.

Sådan lyder vejrudsigten for lørdag, hvor hele Danmark vil opleve hidsigt regnvejr. Det sker, når et kraftigt sommerlavtryk passerer landet.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) advarer samtidig om, at enkelte dele af landet kan blive ramt af skybrud i eftermiddagstimerne.

Her kan du se, hvordan uvejret kan ramme dig:

Eftermiddag: Regnen fortsætter i Nordjylland og ved Vestkysten, mens resten af landet kan se frem til perioder med tørvejr. Senere på eftermiddagen vil lavtrykket nærme sig Danmark fra sydvest og med det kommer der regn- og tordenbyger, der lokalt kan blive kraftige. Risikoen for skybrud er størst på Sjælland, Fyn og i Sønderjylland, siger meteorolog ved DMI, Thyge Rasmussen.

- Lige nu er der en pause i regnen. Men sidst på eftermiddagen bliver Østjylland og Fyn ramt af kraftige regnbyger. Der er faktisk ikke ret meget, der skal ændres i forhold til den vejrudsigt, vi tidligere har udsendt i dag, siger Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet.

Aften/nat: Den sydlige del af landet vil få et en frisk vind til kuling, mens der i Østersøen vil blæse op til hård kuling med risiko for vindstød af stormstyrke.

Ifølge DMI medfører kraftig regn fare for oversvømmelse af lavtliggende områder og kældre, vand på kørebaner og i viadukter samt nedsat sigtbarhed.

Temperaturerne bliver lørdag mellem 18 og 23 grader, mens det bliver lidt køligere i Nord- og Vestjylland med temperaturer omkring 14 grader.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.