Voldsomt overfald i Nordjylland: 35-årig gennembanket og overhældt med benzin

To mænd er blevet fængslet, sigtet for drabsforsøg, efter at politiet fandt ilde tilredt offer i en varebil.
I lastrummet på en varebil fandt politiet en 35-årig mand, der lå i en pøl af blod og benzin. Politiet mener, at han skulle brændes ihjel. Arkivfoto.
I lastrummet på en varebil fandt politiet en 35-årig mand, der lå i en pøl af blod og benzin. Politiet mener, at han skulle brændes ihjel. Arkivfoto. Foto: Colorbox.dk/Free

To mænd er ved Retten i Hjørring blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drabsforsøg.

Det var efter alt at dømme et banalt færdselsuheld, der reddede en 35-årig mand fra en grusom død.

Ved 04-tiden mandag morgen kom de to nu fængslede mænd kørende i en varebil på Tuenvej ved Frederikshavn.

Da politiet dukkede op, og betjentene kiggede ind i lastrummet, fandt de en svært kvæstet mand liggende i en blanding af blod og benzin.

Anklager ved Nordjyllands Politi Thomas Klingenberg sagde tidligere mandag til Ekstra Bladet, at det var politiets opfattelse, at mændene ville brænde deres offer.

På sygehuset kunne lægerne konstatere, at den 35-årige havde ikke færre end tre kraniebrud og var blevet skåret i maven med en skarp genstand. Han er nu lagt i koma.

De to nordjyske mænd på 30 og 41 år, som sad foran i varebilen, blev anholdt og altså mandag aften varetægtsfængslet.

I grundlovsforhøret nægtede de sig skyldige.

- De kærede ikke fængslingen, men understregede, at det ikke betød, at de erkendte sigtelsen, siger anklager Henrik Uhl-Pedersen.

Han vil mandag aften ikke udtale sig nærmere om sagen og vil heller ikke fortælle, om politiet kender nogle af de tre i forvejen.

- Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning. Derfor kan jeg ikke komme med yderligere detaljer endnu, forklarer han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.